Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepame lauke: 3 receptai – kebabai, šonkauliukai, didkepsniai

Leidžiant savaitgalį gamtoje, išsikepti gardžios mėsytės ar žuvies – tiesiog privalomas ritualas.
Didkepsniai su česnakais
Didkepsniai su česnakais / „Shutterstock“ nuotr.

Tačiau marinuoti mėsą majonezu, o kepsnius ar šašlykus gardinti kečupu jau gerokai pabodę. Tad kuo nustebinti šeimos narius ar draugus?

Siūlome išbandyti tris puikius receptus, puikiai tinkančius iškylai gamtoje:

Pikantiški šonkauliukai
Receptas: Pikantiški šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g ((šonkaulių))
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. ((kapoti))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Spanguolės: 0.50 st. ((padažui))
Obuoliai: 2.00 vnt. ((padažui))
Svogūnai: 1.00 vnt. ((padažui))
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. ((padažui))
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. ((padažui))
Imbieras: 1.00 vnt. ((padažui, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies))
Apelsinai: 0.50 vnt. ((padažui, reikės pusės apelsino sulčių ir šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių))
Vyšnios: 1.00 sauja ((padažui))
Kaip gaminti
  1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais.
  2. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir marinuokite bent 2 val.
  3. Marinuotus šonkauliukus dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  4. Paruoškite padažą: obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir suberkite į puodą su smulkintais svogūnais, spanguolėmis, apelsino žievelėmis ir sutarkuotu imbiero gabalėliu. Supilkite apelsino sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min., kol gausite tyrę. Tada suberkite cukrų, vyšnias, pagal skonį padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
Suskleisti
Didkepsniai su česnakais
Receptas: Didkepsniai su keptais česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 900.00 g ((išpjovos, geriau – brandintos))
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Petražolės: 1.00 sauja ((džiovintų))
Česnakai: 3.00 vnt. ((garnyrui))
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. ((maltų))
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
  2. Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
  4. Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
  5. Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
  6. Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.
Suskleisti
Kalakutienos kebabai
Receptas: Kalakutienos kebabai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g ((300 g kalakutų šlaunelių mėsos ir 400 g maltos kalakutienos filė))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. ((džiovintų))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Petražolės: 1.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Aliejus: 1.00 valg. š. ((kepsninei patepti))
Kaip gaminti
  1. Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai gerai išminkykite masę.
  2. Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.
  3. Kol dešrelės šąla, pamerkite į šaltą vandenį 16 medinių iešmelių.
  4. Atsargiai suverkite dešreles ant iešmelių.
  5. Sutepkite kepsninės groteles aliejumi. Ant grotelių sudėkite kebabus ir vartydama kepkite 15 minučių.
  6. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Suskleisti

Daugiau kepsnių ant žarijų receptų ieškokite 23-iajame „Ji + 7 dienos“ žurnalo numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Savaitraščiai „Ji“ ir „7 dienos“ – nuo šiol kartu
Redakcijos archyvo nuotr./Savaitraščiai „Ji“ ir „7 dienos“ – nuo šiol kartu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos