Kepame lazaniją be mėsos. Receptai

Pabėkime nuo klasikos ir imkimės improvizacijos – gaminkime lazaniją be mėsos. Linkime vykusio ir gardaus eksperimento.
Lazanija su krevetėmis
Lazanija su krevetėmis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tikra istorija. „Prabėgo jau 15 metų, bet pirmoji meilė niekada neišdilo iš atminties“

Lazanija su rikotos sūriu
Receptas: Lazanija su rikotos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g (šviežių arba 350 gr. džiovintų lakštų)
Sviestas: 60.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų baltųjų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų riešutų)
Pienas: 450.00 ml
Bazilikai: 2.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Rikotos sūris: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Kaip gaminti

1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).

2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.

3. Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.

4. Apkepą 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Suskleisti
Lazanija su varške ir špinatais
Receptas: Lazanija su varške ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 12.00 vnt. (10-12)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Špinatai: 500.00 g (400-500)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Džiovinti pomidorai: 8.00 vnt. (6-8)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (padažui džiovintų žolelių mišinys)
Kaip gaminti

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.

2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).

5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.

7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Lazanija su saldžia varške
Receptas: Lazanija su saldžia varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Varškė: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios ir vaniliniam padažui 200 ml)
Cukrus: 100.00 g (ir vaniliniam padažui 1 valg. š.)
Sviestas: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir vaniliniam padažui 1 valg. š.)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dviejų kiaušinių tryniai ir vaniliniam padažui 1 kiaušinis)
Citrinos: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml (Vaniliniam padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (Vaniliniam padažui; nubrauktas)
Druska: 1.00 arbat. š. (Vaniliniam padažui; žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.

2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiaušinį, cukrų, krakmolą, pieną ir grietinėlę. Visą laiką plakdama kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies, pasaldinkite vaniliniu cukrumi, įberkite druskos. Plakite, kol padažas pravės.

3. Kepimo indo dugną patepkite vaniliniu padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, užkrėskite varškės padažo, tolygiai paskirstykite, vėl dėkite sluoksnį makaronų lakštų, storai užtepkite vanilinio padažo. Toliau dėkite sluoksniais makaronus, varškę ir vanilinį padažą. Pašaukite į 190ºC temperatūros orkaitę, kepkite, kol gražiai apskrus. Tiekite su trintomis braškėmis, avietėmis arba vyšnių uogiene.

Suskleisti
Lazanija su daržovėmis
Receptas: Lazanija su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 5.00 vnt.
Paprikos: 4.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Alyvuogės: 1.00 st. (juodųjų be kauliukų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedidelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultinys: 1.00 st.
Grietinėlė: 250.00 ml (neriebios)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Konservuoti pomidorai: (skardinė - be odelių) 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (tarkuoto, brandinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
  3. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
  4. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
  5. Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
  6. Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Suskleisti
Vegetariška lazanija
Receptas: Vegetariška lazanija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 500.00 g
Morkos: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 arbat. š. (1 - geltona ir 1 - raudona)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Pomidorų tyrė: 500.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
  2. Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
  3. Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
  4. Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę  kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
  5. Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
  6. Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
Suskleisti
Lazanija su baklažanais
Receptas: Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g
Baklažanai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 300.00 g (brandintas)
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 50 gr.)
Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių 1.00 st.
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui tryniai)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Pienas: 500.00 ml (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.

2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.

3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai išplakite.

4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.

5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.

6. Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.

Suskleisti
Lazanija su varške
Receptas: Lazanija su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 1.00 vnt. (pakuotė)
Varškė: 500.00 g (trinta)
Špinatai: 300.00 g (švieži arba šaldyti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (padažui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Mocarelos sūris: 300.00 g (tarkuota)
Sūris: 60.00 g (tarkuotas parmezanas)
Pomidorų padažas: 5.00 valg. š. (su bazilikais)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų padažui)
Kaip gaminti

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.

3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite), tada sukrėskite į svogūnus ir kelias minutes pakepinkite, bet ne ilgiau. Įberkite druskos, pipirų.

4. Varškę išsukite, suberkite tarkuotą parmezaną, mocarelą, pasūdykite, pagardinkite bazilikais.

5. Paruoškite bešamelio padažą: nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, pamažu supilkite paskrudintus miltus, pieną, tada įberkite muskatų, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kaitinkite, kol sutirštės.

6. Truputį padažo įpilkite į sviestu išteptą kepimo formą, dėkite makaronų lakštus, vėl pilkite padažo, krėskite sluoksnį špinatų, dėkite kitus lakštus, ant jų – sluoksnį varškės ir t. t.

7. Viršų aptepkite trintais pomidorais, pilkite likusį bešamelio padažą, apibarstykite sūriu.

Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

Suskleisti
Lazanija su baklažanais
Receptas: Lazanija su baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Baklažanai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (Pomidorų padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Pomidorų padažui)
Pomidorai: 800.00 g (Pomidorų padažui; savose sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Vynas: 1.00 st. (Pomidorų padažui; balto sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Pomidorų padažui ir sūrio padažui 2 valg. š.)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (Pomidorų padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Sūrio padažui)
Pienas: 600.00 ml (Sūrio padažui)
Sūris: 125.00 g (Sūrio padažui; tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir pomidorų padažui bei sūrio padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Pomidorų padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Pomidorų padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu.

2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, įmaišykite pomidorų padažą, supilkite vyną. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorų gabalėliai – apie 20 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, mairūnais. Lazanijai reikės maždaug 800 ml pomidorų padažo.

3. Iš nurodytų produktų paruoškite sūrio padažą.

4. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.

5. Kepimo indo dugną ištepkite pomidorų padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, užtepkite pomidorų padažo, išdėliokite baklažanų griežinėlius, apšlakstykite sūrio padažu. Dėkite sluoksniais ingredientus, kol užsipildys indas. Viršutinį lazanijos lakštų sluoksnį užtepkite sūrio padažu. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje, kol suminkštės makaronų lakštai – apie 30 min.

Suskleisti
Lazanija su špinatais
Receptas: Lazanija su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Špinatai: 300.00 g (Špinatų ir rikotos padažui; šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Špinatų ir rikotos padažui; 1/2 svogūno)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Špinatų ir rikotos padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Špinatų ir rikotos padažui)
Rikotos sūris: 300.00 g (Špinatų ir rikotos padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Pienas: 400.00 ml (Bešamelio padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Špinatų ir rikotos padažui ir bešamelio padažui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Bešamelio padažui; žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės, sudėkite stambiai plėšytus špinatų lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite trumpai pasitroškinti. Atvėsinkite špinatus ir sugrūskite elektriniu grūstuvu, įmaišykite rikotą, pasūdykite.

2. Keptuvėje labai trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, maišydama šluotele plona srovele supilkite pieną, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato, nuolat maišydama kaitinkite padažą, kol ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies, pasūdykite.

3. Kepimo indo dugną padenkite plonu padažo sluoksniu, išdėliokite lazanijos lakštus, dėkite sluoksnį špinatų įdaro, sluoksnį makaronų lakštų, vėl sluoksnį padažo ir t. t. Ant viršaus turėtų būti lakštinių sluoksnis. Supilkite ant jo likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Suskleisti
Vegetariška lazanija
Receptas: Vegetariška lazanija su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sūris: 250.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų; pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje ištirpykite 2 šaukštus sviesto, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgų kubelius ir smulkintus pomidorus, išspauskite česnaką. Įpilkite 100 ml sultinio, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 5 min.

2. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite miltus, įmaišykite pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu. Nuolat maišydama virkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto sūrio.

3. Į stiklinį ar keraminį kepimo indą sluoksniais sudėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves. Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu. Ant viršutinio lakšto supilkite likusį sultinį ir padažą, pabarstykite tarkuotu muskatu ir sūriu. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Suskleisti
Lazanija su žuvimi
Receptas: Lazanija su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 5.00 vnt.
Žuvis: 300.00 g (pangasijų filė)
Porai: 1.00 vnt. (0,5)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale.
  2. Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. Maltą žuvį sumaišykite su puse kiekio tarkuoto sūrio, smulkintu poru ir grietine.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite žuvų prieskoniais. Kepimo formoje nevirtus lazanijos lakštus pertepkite paruošta žuvų mase (paskutinio lakšto neaptepkite).
  5. Kubelį daržovių sultinio ištirpdykite pusėje litro vandens ir apliekite susluoksniuotus lakštus.
  6. Apibarstykite likusiu sūriu ir smulkintais šviežiais žalumynais.
  7. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
  8. Tiekite su marinuotais agurkėliais.
Suskleisti
Lazanija su krevetėmis
Receptas: Lazanija su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Krevetės: 500.00 g (apvirtų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 2.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (Bešamelio padažui)
Pesto padažas: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir bešamelio padažui žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos.

2. Iš nurodytų produktų paruoškite bešamelio padažą, pabaigoje įmaišykite šaukštą pesto padažo.

3. Stiklinio kepimo indo dugną patepkite padažu, išdėliokite lazanijos lakštus, ant viršaus užkrėskite padažo, tolygiai paskirstykite, išdėliokite apkeptas krevetes, vėl dėkite sluoksnį lakštinių ir t. t. Kepkite lazaniją 200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 20–30 min.

Suskleisti
Cukinijų lazanija
Receptas: Cukinijų lazanija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g
Mocarelos sūris: 200.00 g
Pomidorai: 150.00 g (trintų)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

Parmoje ypač populiarus patiekalas iš cukinijų (itališkai vadinamas Parmigiana di zucchine).

1. Nuplautas cukinijas supjaustykite išilgai ir apvirkite garuose.

2. Supjaustykite griežinėliais mocarelą.

3. Pašlakstykite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, sluoksniais sudėkite cukinijas, mocarelą ir pomidorų tyrę.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite cukinijų lazaniją apie 10 min. (kol išsilydys sūris).

5. Ištraukite patiekalą iš orkaitės, palikite aušti 5 minutes, apibarstykite smulkintais bazilikais, taip pat jei norite - tarkuotu parmezano sūriu, ir patiekite.

 

Suskleisti
Lazanija su varške ir špinatais
Receptas: Lazanija su varške ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Varškė: 350.00 g
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Špinatai: 300.00 g
Sviestas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Pienas: 450.00 ml
Sūris: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai (bazilikai, peletrūnai, mairūnai ar kt.) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.

2. Ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišant pakepinkite kelias minutes. Tada nenustojant maišyti supilkite pieną ir pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Įberkite druskos bei pipirų.

3. Apkepo indo dugną ištepkite pomidorų padažu ir dėkite lazanijos lakštus. Ant viršaus paskleiskite pusę varškės įdaro. Tada dėkite antrą lazanijos lakštų sluoksnį, poto likusią varškę ir vėl lazanijos lakštus. Užpilkite paruoštą padažą ir pabarstykite sūriu.

4. Kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Papuoškite bazilikų lapeliais ar kitokiais turimais šviežiais prieskoninias žalumynais.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Mėsos suktinukai: ir gardu, ir gražu. Receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų