Kepame omletą su daržovėmis: tiks špinatai, smidrai, cukinijos ar morkos

Omletas – itin greitas ir paprastas patiekalas, kurio svarbiausias ingredientas yra švieži kiaušiniai. Pavasarį, patiekalų lengvėjimo sezoną, omletą verta papildyti ne sūriais ar bulvėmis, tačiau kiek lengvesniais priedais. Špinatai jau yra tapę klasikų klasika, tačiau tinka toli gražu ne tik jie!
Omletas
Omletas / „Fotolia“ nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė dalijasi omleto su smidrais receptu, o mes žeriame dar 9 skirtingus receptus

Itališkas omletas su smidrais

Ingredientai:

  • ryšelis smidrų;
  • keli kiaušiniai;
  • gabalėlis sviesto;
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų;
  • gabalėlis parmezano;
  • mėgstamo rūkyto sūrio;
  • šviežių petražolių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia nupjaukite kietąją smidrų dalį ir surišę į tvarkingą ryšulėlį pavirkite 15 minučių aukštame siaurame puode su pasūdytu vandeniu.

2. Išvirusius smidrus nusausinkite ir perpjaukite pusiau.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, įberkite druskos bei pipirų ir kelias minutes pakepinkite smidrus.

4. Atskirame inde išplakite kiaušinius, sumaišykite su tarkuotu parmezanu ir smulkiais kubeliais pjaustytu rūkytu sūriu. Kiaušinių ir sūrio plakinį užpilkite ant smidrų ir kepkite, kol omleto kraštelis lengvai apskrus.

5. Patiekite su saujele šviežių smulkintų petražolių.

Cukinijų omletas
Receptas: Cukinijų omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas, pvz. parmezano arba pekorino)
Fetos sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (lapeliai)
Kaparėliai: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.

3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.

4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite, kol jos suminkštės. Žiūrėkite, kad neištižtų!

5. Atvėsintas daržoves sukrėskite į dubenį, suberkite visus sūrius, kaparėlius, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

6. Kiaušinius labai gerai išplakite iki vientisos masės, plakinį sumaišykite su daržovėmis.

7. Omletą iš abiejų pusių gerai iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite supjaustytą gabalėliais.

Suskleisti
Omletas su daržovėmis
Receptas: Omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Moliūgai: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Moliūgą nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.

2. Atskirkite kiaušinių trynius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai suplakite, įmaišykite pieną, suberkite smulkiai kapotas petražoles.

3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai sumaišykite su tryniais ir pienu.

4. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite moliūgus, cukinijas ir paprikas, ant viršaus supilkite pieno ir kiaušinių plakinį. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje, kol daržovės suminkštės. Tiekite su duona ir pomidorų padažu, kad būtų sočiau – šalia galite papjaustyti virto kumpio.

Suskleisti
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite žiedynėliais, papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min.

3. Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinus, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.

4. Omletą 30–40 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.

Suskleisti
Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
Receptas: Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.

2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.

3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.

Suskleisti
Plikytas omletas su daržovėmis
Receptas: Plikytas omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Grietinėlė: 400.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Konservuoti žirneliai: 1.00 st.
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais, iš marinato išgriebtus žirnelius gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į dubenį suberkite miltus, užplikykite puse kiekio užvirintos grietinėlės, gerai išsukite.

2. Kai masė kiek pravės, įmuškite kiaušinius, dar sykį gerai išsukite. Supilkite likusią grietinėlę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

3. Supilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant viršaus suberkite morkas, konservuotus žirnelius.

4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (nevarstykite orkaitės durelių).

5. Ištraukę apibarstykite tarkuotu parmezanu ir vėl pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir dailiai apskrus. Puoškite šviežiais prieskoniniais žalumynais.      

Suskleisti
Orkaitėje keptas omletas su špinatais
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((malti))
Kietasis sūris: 105.00 g ((pvz. „Džiugas“))
Špinatai: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. ((geltonoji))
Sviestas: 1.00 arbat. š. ((formai patepti))
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.

Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite – galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Omletas su žalumynais ir sūriu
Receptas: Omletas su špinatais ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 46
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sūris: 125.00 g (tarkuoto)
Porai: 50.00 g
Pienas: 100.00 ml
Špinatai: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 7.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.

2. Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.

3. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite paruoštą mišinį ir pakepinkite apie 5 minutes. Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.

Suskleisti
Omletas su morkomis
Receptas: Omletas su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pienas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt.
Žirniai: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (3 saujos tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu.

2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos.

3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus.

4. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais. Atšildytus žirnelius gerai nuvarvinkite.

5. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps aukso spalvos. Sudėkite morkų šiaudelius, žirnelius ir porą minučių patroškinkite.

6. Sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite du omletus (kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes).

7. Ant kiekvieno omleto uždėkite po kelis šaukštus troškintų morkų bei žirnelių, ant viršaus užberkite po kelis žiupsnelius tarkuoto parmezano ir susukite ritinėlius.

8. Dėkite juos į karštus riebalus ir dar porą minučių pakepkite. Tiekite perrištus svogūnų laiškais su šviežiais pomidorais. 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų