15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Kepame paukštieną ant grilio: 12 receptų šiokiadieniams ir savaitgaliui

Vakarai ilgėja, tad net ir darbo dieną galima suspėti pasiruošti vakarienę ant grilio. Ypač jei kepsime nekaprizingą, lengvai paruošiamą paukštieną. Būtent tokių receptų dvyliktuką šįkart ir siūlome!
Ant grotelių kepta vištiena
Ant grotelių kepta vištiena / Vida Press nuotr.
Aštrūs vištienos sparneliai
Receptas: Aštrūs vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
2.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Actas: 1.00 valg. š. (1 - 2 raudono vyno acto arba raudono vyno)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (dižono)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Čili pipiras: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 g (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai pjaustytų - nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai.
  2. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms.
  3. Recepto autorė po valandos „paragauja“ marinato, ar nieko netrūksta ir jei dar ko nors trūksta įdėkite norimų prieskonių. Ilgesniam laikui paliksite - geriau išsimarinuos. Bet jei labai skubate, užtenka ir geros valandos.
  4. Galite kepti ant grotelių.
  5. P.S. paskutinį sykį kepdama sparnelius, vietoj aliejaus įdėjau du šaukštus majonezo ir nedėjau čili pipiro. Gavosi labai skanūs, šiek tiek kitokie, daugiau česnakiniai sparneliai.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Suskleisti
Vištienos kumpeliai
Receptas: Vištienos kumpeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 34.00 vnt. (apie 3 kg vieno kaulo kumpelių)
Druska: 30.00 g (1 kg mėsos - 10 g)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š.)
Vištienos prieskoniai: 60.00 g (20 g - 1 kg mėsos)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Kaip gaminti
  1. Vieno kaulo vištienos kumpelius nuvalykite, nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
  2. Dėkite į bet kokį indą, apibarstykite druska, juodaisiais šviežiai maltais pipirais ir paukštienos prieskoniais (gausiau – gražiau atrodys). Prieskonių dėkite pagal skonį sūriau – aštriau.
  3. 3–5 val. prieš kepant mėsą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, išmaišykite.
  4. Tolygiai marinuojasi šaldytuve apie parą laiko. Galima ir trumpiau: viską sudėti į sandarų indą ir kratyti, kol malkos sudegs ir virs žarijomis (apie 30 min. kratyti).
  5. Svarbu: stiprios rankos, suveriant ant iešmų zigzagais, kad stabiliai laikytųsi vartant (nes kepant ant grotelių prikimba odelė).
  6. Kepkite ant ne per karštų žarijų ir vartykite visas 4 puses (odelių pusė skrunda greičiausiai).
  7. Skonį pagardins į pabaigą ant žarijų numesta ir šalia smilkstanti kadagio šakelė.
  8. Geriausiai kepti ant beržinių malkų žarijų apie 30 min. Per tą laiką išvirkite plikytus ryžius.

Receptą atsiuntė Robertas B.

 

Suskleisti
Marinuota vištiena
Receptas: Marinuota vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparneliai ir blauzdelės)
Actas: 100.00 ml (obuolių)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Česnako skilteles smulkiai supjaustykite.
  2. Kitus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje . 
  3. Vištienos sparnelius, blauzdeles ar krūtinėles (tik tuomet jas supjaustykite smulkiau, galite net pamušti), išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis per naktį .

Receptą atsiuntė Neringa L., Kaunas

Suskleisti
Vištiena grill su pikantišku persikų padažu
Receptas: Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - marinatui)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis: 20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Suskleisti
Vištienos SATAY
Receptas: Vištienos Satay
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. Santa Maria Satay prieskonių mišinio)
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (supjaustyta kubeliais)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Ryžiai: 1.00 sauja (garnyrai)
Riešutų padažas:(patiekimui) 1.00 žiupsnelis
Mediniai pagaliukai: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite Satay prieskonių mišinį su aliejumi ir vandeniu.
  2. Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir marinuokite 15 minutes.
  3. Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių.
  4. Kepkite vėrinukus kepsninėje arba keptuvėje keletą minučių.
  5. Patiekite su žemės riešutų padažu ir ryžiais.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

 

Suskleisti
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Receptas: Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (geriau šviežių, bet džiovinti irgi tinka; marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.

2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.

3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.

Suskleisti
Kepami vištos sparneliai
Receptas: Saldžiai aštrūs vištos sparneliai su cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištos sparneliai: 16.00 vnt. (nemažų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 vnt. (8 cm ilgio gabaliukas; marinatui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (marinarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (puikiai tinka žemės riešutų ar kitas, turintis aukštą kaitimo temperatūrą; marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cinamonas: 4.00 arbat. š. (marinatui)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte mase.

2. Vištos sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.

3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 4–5 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję.

4. Patiekite su jogurto-agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių salotomis.

Suskleisti
Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu
Receptas: Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 40 min.
2.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelės)
Paprikos: 3.00 vnt. (kelių spalvų)
Jogurtas: 125.00 ml (natūralaus - marinatui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (marinatui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui)
Mėtos: 2.00 arbat. š. (smulkintų,šviežių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Česnaką sitrinkite, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius.
  2. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos mėsos.
  3. Gerai išmaišykite ir palikite 6 val. pasimarinuoti.
  4. Tada nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją – ratukais, papriką – didesniais gabaliukais.
  5. Verkite viską iš eilės. Kepkite kepsninėje nuolat vartydami.

Receptą atsiuntė Janina M., Alytus

Suskleisti
Kalakutienos kebabai
Receptas: Kalakutienos kebabai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g ((300 g kalakutų šlaunelių mėsos ir 400 g maltos kalakutienos filė))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. ((džiovintų))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Petražolės: 1.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Aliejus: 1.00 valg. š. ((kepsninei patepti))
Kaip gaminti
  1. Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai gerai išminkykite masę.
  2. Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.
  3. Kol dešrelės šąla, pamerkite į šaltą vandenį 16 medinių iešmelių.
  4. Atsargiai suverkite dešreles ant iešmelių.
  5. Sutepkite kepsninės groteles aliejumi. Ant grotelių sudėkite kebabus ir vartydama kepkite 15 minučių.
  6. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Suskleisti
Rytietiškas kalakutienos šašlykas
Receptas: Rytietiškas kalakutienos šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės)
Agurklės lapai (papuošimui) 10.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (malto indiško "cumin" - marinatui)
Gelsvė (marinatui) 4.00 g
Karis: 4.00 g (marinatui)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus - marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - marinatui)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kaip gaminti

1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite.

2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa.

3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai išmirkytų vandenyje) pakaitomis suverkite kalakutieną ir žiedinį kopūstą.

4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje grilio funkcija apie 20-30 min. arba ant grilio. Galima patiekti vienus arba su ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
Receptas: Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (vištienai)
Pipirai: 2.00 valg. š. (1 valg. š. - šviežiai maltų - vištienai ir žiupsnelis - salotų užpilui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (2 - vištienai ir 3 - salotų užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - vištienai ir 1 valg. š. - salotų užpilui)
Sviestas: 30.00 g (vištienai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (vištienai ir salotų užpilui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (šakelė šviežio - vištienai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė - salotoms)
Sultenės:(salotoms) 1.00 sauja
Slyvos: 4.00 vnt. (4 - 6 - salotoms)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (lukštentų - salotoms)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisių - salotoms)
Duona: 4.00 riekės (šviesios sumuštinių duonos - salotoms)
Actas: 1.00 valg. š. (1/2 balto vyno - salotų užpilui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (1 - aštrių ir 1 - grūdėtų - salotų užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (skysto - salotų užpilui)
Kaip gaminti

Vištiena:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą. 
  3. Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.

Salotos:

  1. Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
  2. Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
  3. Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda. 
  4. Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.

Salotų užpilas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (vištos šlaunelių mėsos)
Bandelės: 4.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Sviestas: 4.00 arbat. š. (bandelių patepimui)
Pomidorai: 4.00 riekės
Salotos: 4.00 vnt. (Iceberg lapai)
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės; marinatui)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės šviežių; marinatui)
Druska: 0.50 arbat. š. (marinatui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Česnakai: 2.50 valg. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Saulėgrąžų aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Tunas: 80.00 g (konservuoto; padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Agurkai: 2.00 vnt. (smulkinti marinuoti; padažui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.

4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais