Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kepant šį milžinišką blyną virtuvė neprirūks. Tiks ir saldūs, ir pikantiški priedai

Žiemos išvarymo šventė – Užgavėnės – neįsivaizduojama be blynų, nors neretai apie šventę prisimenama paskutinę minutę. Tada galima griebtis patikrintų receptų, pagal kuriuos blynus kepame eilinį savaitgalį. Tačiau gal šįsyk išbandysite orkaitėje kepamą, tai vokišku, tai olandišku vadinamą „Dutch baby“ blyną? Jis nustebins paruošimo paprastumu, purumu, o virtuvėje nesijaus jokio riebalų kvapo.
Orkaitėje keptas blynas su kumpiu
Orkaitėje keptas blynas su kumpiu / Vida Press nuotr.

E.parduotuvės „Barbora“ pranešime žiniasklaidai dalijamasi faktais apie „Dutch baby“ ir kviečiama išbandyti šį patiekalą, puikiai tinkamą tiek Užgavėnėms, tiek lėtam savaitgalio rytui. Juo labiau kad jo priedų variacijų yra galybė.

Įkvėpimas – iš Europos, bet gimtinė – JAV

„Dutch baby“ kilmė ir pavadinimo variacijos – gana painios. Vieni užtikrintai šį blyną vadina olandišku, kiti – vokišku. Nors patiekalą įkvėpė tiek vokiški, tiek olandiški kepiniai, panašu, kad „Dutch baby“ atsiradimo vieta yra restoranas Sietle (Vašingtonas, JAV) – čia veikė Viktorui Manca priklausęs šeimos restoranas, į kurio meniu XX a. pradžioje ir buvo įtrauktas „Dutch baby“.

Šis blynas paruošiamas itin greitai – 5 min. tešlai sumaišyti ir 15 min. kepti.

Šis blynas paruošiamas labai greitai – vos per 5 minutes sumaišysite tešlą, o kol blynas 15 minučių keps orkaitėje, galėsite paruošti pagardus. Tradiciniu laikomas „Dutch baby“ patiekimo būdas itin paprastas – mažas gabalėlis sviesto, šlakelis citrinos sulčių ir cukraus pudra. Tačiau pagardų, kuriuos galima uždėti ant garuojančio blyno, variacijos begalinės.

Nenustebkite, jei kepant „Dutch baby“ blynas gerokai išsipūs, o išėmus iš orkaitės, subliūkš. Blyno viduryje susidarys savotiškas „krateris“, ant kurio bus dėliojami priedai.

Vida Press nuotr./Orkaitėje keptas blynas su saldžiais priedais
Vida Press nuotr./Orkaitėje keptas blynas su saldžiais priedais

Išbandykite „Dutch baby“ su kumpiu ir laiškiniais česnakais – tokį sotų pikantišką blyną galima išsikepti tiek sotiems pusryčiams, tiek vakarienei.

„Dutch baby“ su kumpiu ir laiškiniais česnakais

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 3 kiaušiniai (L dydžio);
  • 125 ml pieno;
  • 90 g kvietinių miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 valg. šaukšt. smulkintų laiškinių česnakų;
  • 40 g sviesto;
  • 100 g virto ar kito mėgstamo kumpio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite sviestą į 26 cm skersmens karščiui atsparią keptuvę (ar kitą kepimo indą). Keptuvę dėkite į orkaitę, kad sušiltų.

2. Į plaktuvą įmuškite kiaušinius, pilkite pieną, berkite miltus, druską ir smulkintus laiškinius česnakus. Viską gerai suplakite.

3. Išimkite įkaitusią keptuvę iš orkaitės, pilkite paruoštą tešlą ir grąžinkite atgal į orkaitę. Kepkite (be vėjelio funkcijos) apie 15–20 min. Blynas išsipūs ir gražiai paruduos.

4. Patiekite su kumpiu ir pabarstykite likusiais laiškiniais. Skanaus!

Kumpis ir laiškiniai česnakai – tik vienas iš galimų „Dutch baby“ blyno pagardų. Štai keletas idėjų, kurios patiks ir smaližiams, ir pikantiškų skonių mėgėjams.

Pikantiški „Dutch baby“ pagardai:

  • rūkyta lašiša, kaparėliai, krapai;
  • kumpis, Dižono garstyčios, žalumynai;
  • smulkinti šviežių svogūnų laiškai, tarkuotas kietasis sūris.

Saldūs „Dutch baby“ pagardai:

  • karamelizuotų obuolių gabaliukai, cinamonas, grietinėlė;
  • mėgstamas jogurtas, šviežios uogos ir vaisiai;
  • mėgstamas džemas, uogienė ar medus.
Vida Press nuotr./Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
Vida Press nuotr./Orkaitėje keptas blynas su obuoliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas