„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepiniai su persikais, abrikosais, nektarinais: 15 receptų – nuo paprastų iki sudėtingų

Persikų ar abrikosų mūsų platumose (bent kol kas) užsiauginti sunku, tačiau kaip tik dabar daugybė jų atkeliauja iš šiltesnių šalių. Prinokusių vaisių sezonas nebus itin ilgas, tad metas pasiraitoti rankoves ir pasilepinti saldžiais kepiniais su šiais kaulavaisiais. Jūsų valia, ar rinksitės ką nors greito ir elementaraus, ar nutarsite virtuvėje sugaišti kiek ilgiau.
Trupiniuočiai su persikais
Trupiniuočiai su persikais / „Scanpix“ nuotr.
Keksiukai su persikais
Receptas: Keksiukai su persikais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Persikai: 300.00 g (konservuoti)
Sviestas: 175.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Likeris: 4.00 arbat. š. (apelsinų)
Miltai: 175.00 g
Pudingas: 1.00 vnt. (vanilinis)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Miltelinis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.

2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.

3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.

4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.

5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.

6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Krepšeliai su persikais
Receptas: Krepšeliai su persikais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Želatina: 1.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 170.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Sviestas: 170.00 g (ir 1 valg. š. formai patepti)
Persikai: 12.00 vnt. (konservuotos puselės)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Citrinos: 1.00 vnt. (5 arbat. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite pro sietelį. Įmuškite kiaušinį ir išsukite elektriniu maišytuvu. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną.

2. Puode ištirpinkite sviestą, įberkite 70 g miltelinio cukraus, sukrėskite tešlą ir išmaišykite. Formeles patepkite sviestu.

3. Į tešlą supilkite grietinėlę, išsukite, suvyniokite į foliją ir palikite šaltai 30 minučių. Tešlą iškočiokite, išspauskite nedidelius skritulius ir įklokite į formeles.

4. Skritulius formelėse pabadykite šakute ir apie 30 minučių laikykite šaldymo kameroje. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.  

5 Persikus nuvarvinkite. Varškę išsukite su citrinų sultimis ir likusiu milteliniu cukrumi. Supilkite želatiną ir išmaišykite.

6 Į atvėsintus ir iš formelių išimtus krepšelius pridėkite varškės kremo, uždėkite po puselę persiko. Atšaldykite. 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile
Receptas: Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 120.00 g (minkštas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tryniai - tešlai, 2 kiaušiniai - įdarui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Cukrus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Abrikosai: 6.00 vnt. (6 - 8 vnt. arba 3 - 4 vnt. persikai)
Avietės: 1.00 st.
Migdolai: 50.00 g (malti)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - įdarui)
Romas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. žievelių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve.

2. Vaisius perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, puseles supjaustykite skiltelėmis. Uogas nuplaukite. Vaisius ir uogas pabarstykite likusiu cukrumi. 

3. Tešlos rutulį dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 50 cm x 30 cm skersmens lakštą. Aštuonias riebalais pateptas kepimo formeles sudėkite šalia viena kitos ir aptieskite tešla.

4. Ant formelių užtiestą tešlos lakštą pakočiokite. Nupjautus tešlos skritulius nuleiskite į formeles, paspauskite pirštais ir šakute. Tešlą formelėse pabarstykite maltais migdolais.

5. Išmaišykite įdarui skirtus grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltelinį cukrų ir apelsinų žieveles. Masės lygiomis dalimis pridėkite į krepšelius, uždėkite vaisų ir uogų. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Kai atvės, išimkite iš formelių.    

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pyragėliai su persikais
Receptas: Persikų pyragėliai su užrašais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g (šaltas)
Sūris: 120.00 g (šaltas kreminis)
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 75.00 g (1 valg. š. tešlai ir 50 g įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir ¼ arb. š. įdarui)
Pienas: 62.00 ml
Persikai: 2.00 vnt. (2 dideli ar 3 mažesni kubeliais supjaustyti)
Rudasis cukrus: 50.00 g (ir pagal skonį viršui apibarstyti)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arb. š. sulčių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį.
  2. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla vis dar per sausa, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Išminkykite tešlą, kol bus visiškai vientisa. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite apskritimus.
  4. Suvyniokite kiekvieną tešlos dalį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį.
  5. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Atskirame dubenyje sumaišykite persikų gabalėlius, cukrų, rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
  6. PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 0,5 mm storio tešlos lakštą. Su apvaliu indu aštriais kraštais iš tešlos išspauskite maždaug 12 cm skersmens dydžio apskritimus.
  7. Iš tešlos likučių formelėmis išspauskite ar aštriu peiliu išpjaustykite reikiamas raides, kad galėtumėte sudėlioti norimus žodžius ant pyragėlių. Atkreipkite dėmesį į pyragėlių dydį ir tai, kokio dydžio turi būti raidelės, kad tilptų visas žodis. Paruoštas raideles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar padėklo ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą persikų įdaro. Aplinkui įdarą palikite po porą centimetrų švarios tešlos. Šiuos kraštelius lengvai patepkite plaktu kiaušiniu. Perlenkite apskritimą per pusę ir kraštelius pirštais tvirtai užspauskite.
  9. Perkelkite suformuotus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Pyragėlių kraštus užspauskite šakutės dantukais. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie valandą.
  10. Kol pyragėliai šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite pyragėlius iš šaldytuvo, aptepkite plaktu kiaušiniu. Raideles taip pat lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu, tuomet – prilipinkite prie pyragėlio paviršiaus.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite šiltus ar atvėsusius. Skanaus!
Suskleisti
Keptas desertas su persikais
Receptas: Smėlinis persikų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.50 st. (viršui)
Pekaninių karijų riešutai: 1.00 sauja (viršui; bet galima ir nedėti)
Cukrus: 1.00 st. (perpus viršui ir apačiai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (arba „Turbinado“)
Druska: 0.50 arbat. š. (viršui ir dar žiupsnis apačiai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (viršui)
Sviestas: 110.00 g (ištirpinto; viršui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (viršui)
Persikai: 2.00 kg (apačiai)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (apačiai)
Kukurūzų miltai: 3.00 valg. š. (apačiai)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (apačiai)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (apačiai)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir 10–12 min. pakepinkite ant skardos paskleistus riešutus (jei juos naudosite). Kai paskrus, atvėsinkite.

2. Dabar pagaminkite deserto viršų. Į elektrinį kombainą dėkite riešutus ir sumalkite iki rupių miltų. Berkite miltus, abiejų rūšių cukrų, druską, kepimo miltelius. Labai trumpam įjunkite aparatą, tik kad produktai susimaišytų.

3. Perdėkite mišinį į didelį dubenį, supilkite sviestą ir vanilės ekstraktą. Pamaišykite, kol susidarys drėgni gumuliukai, ir padėkite šaltai, kol paruošite persikus.

4. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais. Imkite stačiakampio formos kepimo indą (tinka keraminis ar stiklinis), supilkite persikus, apibarstykite cukrumi, kukurūzų miltais, cinamonu, muskatu, druska, supilkite citrinos sultis, lengvai permaišykite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kepimo formos dugno.

5. Išimkite viršui skirtą jau pagamintą mišinį iš šaldytuvo ir padenkite juo persikus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus taps rusvai auksinis.

6. Šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami su, pavyzdžiui, vaniliniais ledais. Rojus žemėje!

Suskleisti
Pyragas su abrikosais
Receptas: Pyragas su abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Abrikosai: 500.00 g (įdarui)
Sviestas: 200.00 g (120 gr. tešlai, 30 gr. įdarui ir 50 gr. migdolų sluoksniui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (įdarui nutarkuotos pusės citrinos žievelės)
Cukrus: 100.00 g (tešlai ir 30 gr. migdolų sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Avižiniai dribsniai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (tešlai žiupsnelis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Migdolai: 125.00 g (drožlės migdolų sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius.

2. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje.

3. Iškepusį pagrindą, atvėsinkite.

4. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles – turite gauti karamelizuotą masę.

5. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles.

6. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

7. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais. Skanu valgyti su vaniliniais ledais.

Suskleisti
Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas
Receptas: Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (tinka ir mielinė, ir bemielė)
Džemas: 200.00 g (persikų)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų persikų puselės ir šiek tiek skysčio nuo persikų)
Varškė: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (3-4)
Barstomos karamelės 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (apelsino žievelės ar citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.

2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek tiek įpilti konservuotų persikų sirupo.

3. Tuomet belieka tešlos lakštus pertepti varške ir persikų džemu (2 pertepimai - varškės-maskarponės kremo, 2 - persikų džemo).

4. Pyrago viršų papuoškite konservuotu persiku ir barstoma karamele.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
Receptas: Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 66
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 1.00 st. (virtų grikių kruopų)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š. (formai patepti)
Kaip gaminti

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai pamaišykite, suverskite į sviestu išteptą formą ir 20–25 min. kepkite 180 °С  orkaitėje. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Varškės pyragas su abrikosais
Receptas: Varškės pyragas su abrikosais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Abrikosai: 450.00 g (konservuoti)
Varškė: 350.00 g (grūdėtoji)
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bruknių uogienė: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.

2. Abrikosus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti tarpų). Kepti 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

3. Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir keturiais šaukštais abrikosų sirupo.

4. Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, supilkite varškės masę. Viršų apdėkite abrikosais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę – į viršų.

5 Abrikosų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15–20 minučių. Kai pyragas atvės, galite pabarstyti milteliniu cukrumi.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Pyragas su nektarinais
Receptas: Pyragas su nektarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (minkšto - tešlai)
Cukrus: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - tešlai ir 2 - įdarui)
Miltai: 225.00 g (tešlai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - įdarui)
Grietinėlė: 500.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 75.00 g (įdarui)
Pudingas: 2.00 vnt. (2 pakeliai vanilinio - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių - įdarui)
Nektarinai: 7.00 vnt. (vienodo dydžio - įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.

3. Atšalusią tešlą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išimkite ir šiek tiek atvėsinkite.

4. Nektarinus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

5. Ant iškeptos tešlos supilkite pudingo masę, į ją įspausykite nektarinų puseles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Kai kepinys paruduos, uždenkite folija.

6. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Suskleisti
Pyragas su persikais
Receptas: Pyragas su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Miltai: 2.00 st. (1 ir 1/4)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Persikai: 200.00 g (džiovintų)
Džemas: 1.00 st. (persikų)
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
  3. Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su 1 šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą.
  4. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą ir kepkite 180 C orkaitėje apie 30 min.
  5. Iškepusį ir pravėsusį pyragą aptepkite persikų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Receptą atsiuntė Janina Misiunienė

Suskleisti
Apverstas abrikosų pyragas
Receptas: Apverstas abrikosų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 140.00 g (20 g abrikosams ir 120 g tirpinto pyragui)
Medus: 3.00 valg. š. (skysto; abrikosams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (abrikosams)
Abrikosai: 10.00 vnt.
Miltai: 200.00 g (pyragui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyragui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pyragui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pyragui)
Cukrus: 240.00 g (padalyto pusiau; pyragui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pyragui)
Pienas: 120.00 ml (pyragui)
Kaip gaminti

1. Apvalią arba keturkampę kepimo skardą dosniai ištepkite sviestu. Sunaudokite visą gerą šaukštą sviesto, o likučius tiesiog palikite skardos dugne.

2. Medų tolygiai paskleiskite skardos dugne ir apiberkite ruduoju cukrumi.

3. Abrikosus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išdėliokite skardoje pjautąja puse į apačią.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

5. Dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atidėkite.

6. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

7. Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki stangrių putų, po truputį suberkite pusę nurodyto cukraus kiekio ir vanilinį cukrų. Plakite, kol baltymai taps stangrūs ir blizgūs.

8. Kitame dubenyje trynius išplakite su likusiu cukrumi iki šviesios masės, supilkite tirpintą sviestą, dar plakite iki vientisos masės.

9. Palengva maišant į trynių masę suberkite trečdalį miltų, tada pusę pieno, paskui dar miltų ir pieno, kol viskas gerai susimaišys.

10. Mediniu šaukštu arba silikonine mentele atsargiai įmaišykite į trynių-pieno-miltų masę išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant paruoštų abrikosų.

11. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus jis bus sausas ir švarus.

12. Leiskite pyragui atvėsti maždaug 15 min., jeigu reikia, peilio smaigaliu apibraukite pyrago šonus, kad būtumėte tikri, jog jis niekur nėra prilipęs prie skardos. Tada uždenkite formą lėkšte ir išverskite pyragą į lėkštę.

13. Mėgaukitės pyragu dar šiltu arba visiškai atvėsintu, o kad efektas būtų dar didesnis, patiekite jį su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Suskleisti
Persikinis maskarponės tortas
Receptas: Persikinis maskarponės tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 78
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 300.00 g (0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (maskarponės kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui)
Želatina: 2.00 valg. š. (1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai)
Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml (160 - sirupui ir 40 - glazūrai)
Persikai: 230.00 g (150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai)
Kaip gaminti
  1. Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
  2. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
  3. Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
  4. Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
  5. Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
  6. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
  7. Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
  8. Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
  9. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
  10. Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
  11. Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
  12. Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu. 
  13. Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
  14. Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
  15. Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
  16. Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Tortas su persikais
Receptas: Tortas su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1-1,5 st. tešlai)
Miltelinis cukrus: 1.00 st. (1-2 st. tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 150.00 g (šaltas - tešlai, bei 1 valg. š. įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - tešlai ir 2 tryniai įdarui)
Migdolai: 1.00 st. (įdarui)
Pienas: 1.00 st. (1-2 st. įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi, įdarui)
Persikai: 6.00 vnt. (konservuotos puselės įdarui)
Riešutai: 1.00 valg. š. (grūsti, kepinti migdolai įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išmaišykite su milteliniu cukrumi ir druska. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais viską sumaigykite. Į miltų ir sviesto masę supilkite kiaušinio trynį, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir išminkykite. Tešlą valandą laikykite šaldytuve. Atšalusią iškočiokite ir įklokite į kepimo popieriumi ištiestą didelę krepšelio kepimo formą. Ant tešlos uždėkite kepimo popieriaus ir pripilkite žirnių arba pupelių, kad kepant neiškiltų. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Popierių su žirniais nuimkite, krepšelį atšaldykite ir atsargiai iškelkite iš formos.

2. Migdolus pakepinkite ir sugrūskite. Puode užvirinkite pieną. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, krakmolu ir nuolat maišydami supilkite į pieną. Sudėkite sviestą, migdolus ir gerai išmaišykite. Nukelkite nuo viryklės ir atšaldykite. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į kremą.

3. Kremą supilkite į iškeptą krepšelį, ant viršaus gražiai sudėkite supjaustytas persikų puseles ir pabarstykite grūstais migdolais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų