Ingredientai:
- 50 g mėgstamų džiovintų vaisių ir uogų (tinka razinos, spanguolės, slyvos, figos, datulės);
- 50 ml stiprios juodos arbatos, atvėsintos;
- 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- 200 g sviesto;
- 3 kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 180 g rudojo cukraus;
- 200 g savikėlių (self-raising) miltų (jei jų neturite, įdėkite papildomus 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
- 2 nedideli saldžiarūgščiai obuoliai;
- 0,5 citrinos sulčių;
- keli šaukštai abrikosų džemo (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Keksui skirtą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
2. Į nedidelį gilų indelį sudėkite džiovintus vaisius ir uogas, supilkite arbatą, suberkite imbiero miltelius (žiupsnelį pasilikite) ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 20 min.
3. Sviestą išlydykite ir leiskite atvėsti.
4. Kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals ir taps puri, tai užtruks 5–7 min.
5. Į kiaušinių-cukraus mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir visą džiovintų vaisių mišinį, suberkite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
6. Gautą tešlą verskite į paruoštą kepimo formą, palyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 min.
7. Tuo metu obuolius perpjaukite perpus, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais pusapskritimiais.
8. Trumpam išimkite pyragą iš orkaitės, dėkite obuolius ant jo viršaus, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite atidėtaisiais imbiero milteliais ir kiškite į orkaitę dar 30 min.
9. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, leiskite 10 min. atvėsti, o tada išimkite iš kepimo formos ir leiskite galutinai atvėsti. Jei norite, atvėsusio viršų galite aptepti abrikosų uogiene, nors pyragas skanus ir be to.