Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kepkime, kol sezonas: aromatingas pyragas su raudonaisiais apelsinais

Citrusinių vaisių sezonas dar nesibaigia ir gali būti, jog visoje jų gausoje atkreipėte dėmesį į raudonuosius apelsinus. Jie nedidukai, sultingi ir tikrai puikūs. Skanu ne tik valgyti vienus, dėti į salotas, bet ir pagardinti kepinius. Būtent saldaus kepinio receptu ir dalinamės.
Apelsininis pyragas
Apelsininis pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g sviesto;
  • 250 g cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 150 g smulkios polentos;
  • 1 raudonojo apelsino nutarkuota žievelė;
  • 100 ml raudonojo apelsino sulčių;
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 5 valg. šaukšt. cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sviestą ir cukrų šaukštu ar elektriniu maišytuvu išsukite iki purios balkšvos masės. Po vieną muškite kiaušinius ir kiekvienąsyk gerai išsukite, kad kiaušinis visai susijungtų su mase. Suberkite miltus, kepimo miltelius, polentą, druską ir nutarkuotą apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.

3. Pilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir dėkite kepti. Kepkite apie 30 min. arba kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Tuo pačiu plonu pagaliuku subadykite pyragą maždaug 12–14 vietų.

4. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų, citrinų sultis ir cukraus pudrą, o tada gautu glajumi apliekite kepinio viršų. Leiskite visiškai atvėsti, o tada galite pjaustyti ir ragauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas