- Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
- Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
- Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
- Įkaitinkite grilį.
- Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
- Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
- Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
- Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys
- Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas.
- Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną.
- Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę, gerai pamasažuokite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
- Krepšelį atriškite, supilkite kokosų pieną ir vėl užriškite. Gerai įtrinkite.
- Laikyti 4 val. arba per naktį. Kepti tinka tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Kepkite apie 40 min. 160 °C karštyje.
Receptą atsiuntė Evelina M., Marijampolė
- Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).
- Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.
- Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.
- Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).
- Sumaišykite visus ingredientus ir gautame marinate laikykite mėsą mažiausiai 2 val., o galima ir pernakt. Idealiai tinka jautienai, kiaulienai ar avienai.
1. Petražoles ir kalendrą sukapokite, tada sudėkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.
2. Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.
3. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.
4. Mėsą ištrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.
1. Stambiai supjaustytą česnaką sudėkite į didelį dubenį. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinkite šviežią rozmariną ir taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.
2. Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.
3. Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.
1. Mairūnus susmulkinkite. Ruošdami marinatą, į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
2. Marinuodami mėsą, kruopščiai ištrinkite ją marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.