Itin gardžių bandelių receptu dalinasi tvnet.lv.
Reikės:
Tešlai:
- 1 arb. š. sausų mielių;
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 125 ml pieno;
- 1 valg. š. grietinės;
- 3 stiklinės/s miltų (puodelio tūris 250 ml);
- 1 arb. š. druskos;
- 3 valg. š. cukraus;
- 1 valg. š. aliejus - indui patepti;
- 1 kiaušinio aptepimui.
Įdarui:
- 200 g varškės;
- 2 valg. š. grietinės;
- Cukraus pagal skonį.
Gaminimas:
1. Kiaušinį sumaišykite su druska, cukrumi, varške, grietinėle.
2. Įpilkite šiek tiek pašildyto pieno, išmaišykite.
3. Suberkite 1 puodelį miltų, sumaišytų su mielėmis (naudojame tirpias mieles, jas reikia įmaišyti į miltus. Jei jūs rinksitės sausas, tada jas ištirpinkite šiltame piene ir tik tada supilkite. Miltus būtinai persijokite ir minkykite tešlą, kol nebelips prie rankų).
4. Tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą ir leiskite šiltoje vietoje kilti apie pusantros valandos.
5. Įdarui varškę sumaišykite su grietine. Jei norite saldžiau, įberkite cukraus pagal skonį.
6. Kai tešla pakils, imkitės darbo. Plėškite po gabalėlį tešlos, susukite į rutulį, tada dėkite ant stalo ir lengvai paspauskite. Galiausiai pirštu įspauskite įdarui skirtas skylutes.
7. Į paruoštas vietas dėkite varškės kremą. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu, kad jos būtų auksinės ir blizgesnės.
8. Kepame iki maždaug 200 °C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. Paruoštas bandeles atvėsinkite po rankšluosčiu.
Skanaus!