Kokią žuvį rinktis? Druskoje kepama visa žuvis – išdarinėta, tačiau su galva, visais kaulais ir oda. Idealu rinktis vidutinio dydžio – tokias, kurių svoris prasideda nuo 500 g ir siekia iki 1,5 kg. Puikus pasirinkimas – jūros ešerys ar karšis, taip pat lynas ar didesnė dorada.
Kokią druską naudoti ir kiek jos reikia? Ruošiant žuvį šiuo būdu druskos geriau padauginti, o ne sumažinti. Ji turėtų visiškai tolygiai padengti žuvį, tad kartais ji visa aplipdoma druskos mase, o kartais tiesiog deda ant druskos „patalo“ ir apklojama druska. Iš esmės tinka bet kuri druska, o kadangi jos reikia daug, galite rinktis tiesiog pigiausią ar tokią, kurios atsargų esate prikaupę.
Kaip padengti žuvį druska? Mažiau druskos sunaudosite tada, kai žuvį ne tiesiog padengite palaida druska, bet paversite ją limpančia mase, kuri kepant suformuos sandarų kiautą. Druską idealu maišyti su kiek paplaktais kiaušinio baltymais (gal net turėsite jų prikaupę likusių nuo trynių reikalaujančių kepinių ir užšaldytų). Kitas variantas – maišyti druską su baltuoju vynu (irgi puikiausiai tinka likučiai).