Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kepsninėje – čirškanti žuvis ar jūros gėrybės: 15 receptų

Ne tik šašlykai yra vasaros patiekalų klasika, nemažiau žmonių pamėgę ir ant ugnies keptą žuvį. Juolab, jog jos ypatingai ruošti, marinuoti, dažniausiai nė nereikia. O kur dar jūros gėrybės, kurios iškepa kone akimirksniu. Savaitgalio proga kviečiame rinktis receptą ir drąsiai eksperimentuoti!
Kepta lašiša su daržovėmis
Kepta lašiša su daržovėmis / Fotolia nuotr.
Ant lentelės keptas lašišos kepsnys
Receptas: Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (t.y. 2 kepsniai (su oda) – maždaug po 200 g)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š. (Dižono; glazūrai)
Medus: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (glazūrai)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (glazūrai)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; glazūrai)
Kaip gaminti

Nežinau, ar tokias medines lenteles galima pasigaminti patiems, bet maniškės – pirktos. Pasirinkti galima iš keleto rūšių medžio: kedro, uosio… Lenteles prieš kepant maistą reikia išmirkyti vandenyje: ne trumpiau nei 2 valandas, bet patariu mirkyti daug ilgiau – net iki 8 valandų. Kuo ilgiau mirkysite, tuo stipresnį dūmo aromatą turės kepamas maistas. Beje, lenteles galima mirkyti nebūtinai vandenyje, bet, pavyzdžiui, baltame ar raudoname vyne! Kiekvieną kartą kepant gausite vis kitą.

Lenteles galima naudoti keletą kartų – po kelių kepimų jos tiesiog sudega... Jei kepsite maistą ant lentelių naudodami tiesioginę ugnį, lentelės apanglės greičiau, ir jas panaudosite gal kokius 2 kartus… Užtai taip iškeptas maistas turės labai stiprų dūmo kvapą. Bet jei kepant naudosite konvektorių (specialią keramikinę perdangą kamado stiliaus griliuose), tai lentelės tarnaus 4–5 o gal ir daugiau kartų. Dūmo skonis, tiesa, bus mažumėlę silpnesnis.

Panaudotas lenteles išdžiovinkite, sudėkite į plastiko maišelį, kad nepurvintų kitų daiktų ir nesipurvintų pačios, ir laikykite kol prireiks kitam kepimui. Net ir panaudotas lenteles prieš kepimą vėl išmirkykite, nugramdykite prieš tai kepto maisto likučius, jei tokių liko. Jei kepant maistą tepsite glajumi, jis, žinoma, nutekės ir prikeps ant lentelių, todėl gal verta su glajais žaisti ne naudojant naujas, o jau kartą kitą panaudotas lenteles.

Geriausia ant lentelių kepti tinka žuvį, taip pat mėsos kepsnius.

Įkūrę grilį, kai temperatūra jau būna pasiekusi norimą (aš dažniausiai įkaitinu iki 200 laipsnių), pirmiausia ant grotelių 3–4 minutes pakaitinkite pačias lenteles. Neišsigąskite, kai iš grilio ims verstis dūmai, o lentelės ims spragsėti: jos juk keletą valandų mirko vandenyje! Tada lenteles apverskite, ir iškart ant jų dėkite kepimui paruoštą maistą. Geriausia ant lentelių kepti tinka žuvį, taip pat mėsos kepsnius. Žuvį dėkite su oda, ji kepant greičiausiai prilips prie medžio, bet ją prikepusią gana lengvai nugramdysite. Žuvį pakaks pabarstyti druska, pipirais, galite šiek tiek pašlakstyti citrinos sultimis.

O jei sugalvosite pasilepinti šventiškesniu patiekalu, paruoškite lašišos kepsnius ir patepkite juos medaus glazūra. Taip iškeptą kepsnį patiekiau su virtomis šviežiomis bulvėmis, virtais šparagais, perpus perpjauta ir ant grotelių paskrudinta česnako galva, ir apkepintais špinatais bei lapiniais burokėliais.

1. Visus glazūros ingredientus sumaišykite ir atidėkite į šalį.

2. Kai grilius įkais ir apkeps viena lentelės pusė (kaip aprašyta anksčiau), apverskite lenteles kita puse, patepkite jas trupučiu aliejaus ir klokite lašišos kepsnius odele į apačią. Pabarstykite druska, pipirais ir gausiai patepkite glazūra.

3. Uždarykite grilio dangtį ir kepkite apie 12–15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabalėlio dydžio ir storio).

4. Nuimkite nuo lentelių papuoškite šviežio čiobrelio šakelėmis ir patiekite iškart su mėgstamomis daržovėmis.

Suskleisti
Ant grotelių keptas karpis
Receptas: Ant grotelių keptas karpis
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Karpis: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš karpio išpjauname filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.

2. Česnakus supjaustome riekelėmis. Supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druska, išmaišome.

3. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.

4. Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Taip pat šalia pasikepkite ir mėgstamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus, sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.

Pabaigoje ant grotelių uždėkite batono, iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio.

 

Suskleisti
Ant grotelių kepti upėtakiai
Receptas: Ant grotelių keptas upėtakis su petražolėmis ir citrina
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Upėtakiai: 300.00 g (nuvalyto ir išdarinėto)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite kepsninę. Įpjaukite kiekvieną upėtakio pusę apie 10 kartų – kiekvienas įpjovimas turėtų būti maždaug pusės centimetro gylio. Taip paruoštą upėtakį įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska bei šviežiai maltais pipirais.

2. Perpjaukite citriną pusiau ir vieną jos pusę supjaustykite griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę. Smulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukiškite į upėtakio įpjovimus.

3. Tuomet žuvį guldykite ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstykite tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliokite gabaliukais supjaustytą sviestą.

4. Žuvį kepkite apie 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrus ir taps traškus.

5. Prieš patiekiant upėtakį ant viršaus užspauskite šviežių citrinos sulčių ir patiekite su šviežiomis salotomis.

Suskleisti
Lašišos kepsnys su padažu
Receptas: Kepta lašiša su žolelių ir citrinos padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 800.00 g (filė su oda)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geriau šalotinis, supjaustytas labai plonais žiedais)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių sukapotų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežių sukapotų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sukapota)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.50 arbat. š. (galite keisti ir nerūkyta)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 250C laipsnių temperatūros.

2. Nedideliame kepimo inde, kuriame kepsite lašišą, sumaišykite svogūno žiedus, pusę abiejų rūšių žievelių tarkių ir šaukštą alyvuogių aliejaus.

3. Lašišos filė pabarstykite druska ir klokite į kepimo indą bei aptepkite jame jau paruoštu mišiniu. Kepkite 30–35 min.

4. Kol žuvis kepa, nedideliame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai kapotas žoleles, česnaką, aliejų, likusius žviebelių tarkius ir citrusinių vaisių sultis, įberkite paprikos miltelių, dar šiek tiek druskos. Gautu padažu apliekite iškepusią žuvį ir patiekite ant stalo.

Suskleisti
Lašiša su itališku kumpiu kepsninėje
Receptas: Kepsninėje kepta lašiša su itališku kumpiu ir rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (filė)
Kumpis: 8.00 riekės (plonų riekelių vytinto itališko, geriausia minkštesnio, tokio, kaip pancetta)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; šviežiai grūstų)
Alyvuogių aliejus: 0.25 st. (rozmarino aliejui)
Rozmarinai: 2.00 vnt. (šakelės šviežio; rozmarino aliejui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (rozmarino aliejui)
Kaip gaminti

1. Iki vidutinės temperatūros – apie 180 laipsnių – įkaitinkite orkaitę arba iškūrenkite kepsninę iki žarijų.

2. Susmulkinkite česnaką ir rozmariną. Mažame prikaistuvyje ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir aliejų, kaitinkite ant vidutinės temperatūros apie 3 minutes, kol česnakas paruduos. Neuždelskite, nes ir nukėlus nuo karščio aliejus dar kaitins česnakus. Padalinkite aliejų į dvi dalis ir leiskite atvėsti.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite gabalėliais supjaustytą lašišą su paruoštu aliejumi (lašišos gabalėliai – tokio dydžio, kad būtų galima suvynioti į kumpį ir užmauti ant medinio iešmelio). Sumaišykite su druska ir pipirais. Ant lentos išdėliokite lašišos gabalėlius ir kiekvieną įvyniokite į kumpio riekelę. Užnerkite kiekvieną gabalėlį ant medinio iešmelio, kad tarp kepsnelių liktų tarpai.

4. Kepkite, kol lašiša lengvai trupės nuo šakutės įsmeigimo.

5. Patiekite su likusiu česnako ir rozmarino aliejumi pavilgymui.

Kam nedera lašiša ir kumpis – darykite tą patį be kumpio.

Suskleisti
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
Receptas: Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 20.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 4.00 vnt.
Lašiša: 4.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (pvz. Vynuogių kauliukų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Saldus čili padažas: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aitraus - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
  2. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
  3. Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
  4. Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
  5. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
  6. Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
  7. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (šviežios filė)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (ispaniniai (Chia))
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska.

2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu. Valandą marinuokite. Žuvų juosteles susukite į ritinėlius, suverkite juos ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių.

3. Iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Ištraukusi vėrinukus apibarstykite sezamų bei ispaninių šalavijų mišiniu ir dar 5 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Suskleisti
Žuvų ir paprikų vėrinukai
Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (šviežių menkių filė)
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio tarkuoto)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Žaliosios citrinos 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 

2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kepti kalmarai
Receptas: Kepsninėje kepti kalmarai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Kalmarai: 2.00 vnt. (kiekvieno jų svoris – po 200 g)
Citrinos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 5.00 g (viena šakelė)
Kaip gaminti
  • Nuplaukite ir išvalykite kalmarus, nulupkite odelę. Perpjaukite kalmarą per pusę, nusausinkite popierine servetėle. Patepkite alyvuogių aliejumi.
  • Stipriai įkaitinkite kepsninę. Užmeskite kalmarus, po kelių minučių sumažinkite liepsną. Prilaikykite kalmaro kraštus šakute. Čiuptuvus kepkite neatskyrę vieną nuo kito. Baltoje kalmaro mėsoje atsiras įstrižos kepsninės grotelių kepimo juostos, tada apverskite, pakiškite rozmarino šakelę. Ji suteiks aromato.
  • Nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis papriką. Užmeskite ant įkaitintos kepsninės, apverskite. Paskrudintą papriką sudėkite į lėkštę šalia kalmaro, išspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite druska, pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
  • Gardinimas: šviežiai išspausta citrina, alyvuogių aliejus, juodieji pipirai.
Suskleisti
Ant grotelių keptas aštuonkojis
Receptas: Ant grotelių keptas aštuonkojis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Aštuonkojis: 1.00 kg
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 4.00 vnt. (šakelės)
Kukurūzai: 20.00 vnt. (pipirinių)
Druska: 1.00 valg. š.
Citrinos: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė, padalinta pusiau)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (aukščiausios kokybės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Aštuonkojį, čiobrelio šakeles, pipirinius kukurūzus, druską, česnaką, lauro lapelį ir vieną pusiau perpjautą citriną sudėkite į puodą bei viską užliekite vandeniu.

2. Puodą pastatykite ant vidutinės temperatūros ugnies ir užvirkite. Stebėkite, kad temperatūra nebūtų itin kaitri – vanduo turi virti lėtai. Po maždaug pusvalandžio arba valandos (priklausomai nuo aštuonkojo dydžio) patikrinkite ar aštuonkojis jau išviręs. Labai svarbu neleisti aštuonkojui perverti.

3. Nusunkite vandenį ir aštuonkojį sudėkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve nakčiai.

4. Nusprendę aštuonkojį kepti ant grotelių, padalinkite jį nedideliais gabalėliais, įtrinkite aliejumi ir pabarstykite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Kepkite tol, kol išorė paruduos, o vidus išliks sultingas.

6. Likusią citriną supjaustykite į 4 arba 6 dalis ir patiekite kartu su aštuonkojo gabalėliais.

Suskleisti
Grilyje keptos krevetės
Receptas: Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 700.00 g (stambių (tigrinių))
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkintų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkintų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkintų)
Perliniai svogūnėliai: 20.00 g (arba paprastų, smulkintų)
Česnakai: 3.00 skiltelės (stambios)
Sviestas: 0.50 st. (tirpinto)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (supjaustyta ketvirčiais, patiekimui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles.

2. Sumaišykite petražoles, čiobrelius, kalendrą ir svogūnėlius, ant viršaus išspauskite česnako skilteles. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Prieš kepimą, dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių (arba 30 minučių šaldytuve). Nepalikite krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos.

4. Marinatą išpilkite, o krevetes suverkite ant iešmelių ir pakepkite ant anglių (be ugnies) po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių. Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios krevetės – ženklas, kad jos iškepė.

5. Patiekite su špinatų lapais ir citrinos griežinėliais.

Suskleisti
Ant grilio keptos krevetės
Receptas: Australietiškai ant grilio keptos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (didelių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežio smulkinto)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Šalotinis svogūnas: 1.00 valg. š. (smulkinto)
Česnakai: 3.00 skiltelės (didelės sutrintos)
Sviestas: 0.50 puodelis (tirpinto)
Alyvuogių aliejus: 0.25 puodelis
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei norite, kad krevetės geriau išsimarinuotų, jas reiktų nulupti, paliekant tik uodegėles. Aš labiau mėgstu, kai ši darbą atlieka patys valgytojai, tad marinuoju neluptas.

2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su krevetėmis. Marinuokite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Ilgiau nereikia, nes krevečių mėsa labai suminkštės.

3. Išgriebkite krevetes ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio, abi puses maždaug po 2 minutes, kol krevetės taps rožinės. Patiekite su citrinos skiltelėmis, jos skirtos pasiskaninti užsispaudžiant sulčių.

Suskleisti
Ant grotelių keptos krevetės
Receptas: Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 700.00 g (lukštentų ir išvalytų stambių)
Rudasis cukrus: 50.00 g
Baltojo vyno actas: 60.00 ml
Citrinos sultys: 60.00 ml (žaliosios)
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 vnt. (traiškytos galvutės)
Imbieras: 1.00 valg. š. (lupto ir tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežiai smulkinto)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus dvi žaliąsias citrinas, nedideliame dubenyje ir gerai išmaišykite.

2. Krevetes sudėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį ir į vidų supilkite paruoštą marinatą. Maišelį užspauskite ir gerai pakratykite. Palike šaldytuve apie 20 minučių.

3. Per tą laiką įkaitinkite kepsninę ir pradėkite krevetes verti ant medinio iešmelio, įterpdami žaliosios citrinos griežinėlius. Iešmelius sudėkite ant kepimo grotelių ir kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.

Suskleisti
Krevečių ir vaisių vėrinukai
Receptas: Krevečių ir vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytų virtų karališkų)
Ananasai: 250.00 g (skardinė konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (po kelis šaukštus krevetėms ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kmynai: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Pankolis: 40.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį krevetėms ir padažui)
Mangas: 2.00 vnt. (sunokę, padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (6 valg. š. šviežių sulčių, padažui)
Svogūnai: 1.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.

2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.

3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.

4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.

5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas