Kepsninėje rūkytas karšis: dieviškam rezultatui Juditai pakanka minimalių pastangų ir... pjuvenų

Lauko kepsninėse ruošiame įvairiausius patiekalus ir užkandžius. Pradedant daržovėmis ir bulvėmis, baigiant kepsniais ir mėsainiais. Jeigu kas ir gali apriboti grilio meistrus, tai nebent jų fantazija. Tuo tarpu patys išradingiausi šefai kepsnines išnaudoja maisto gaminių rūkymui. Ne išimtis – 15min skaitytoja Judita.
Kepsninėje rūkytas karšis
Kepsninėje rūkytas karšis / 15min skaitytojos Juditos nuotr.

„Karantinas savotiškai išėjo į naudą – šis laikotarpis leido daugiau paeksperimentuoti ne tik virtuvėje, bet ir gryname ore. Pagrindiniu mūsų šeimos eksperimentų objektu šiemet tapo žuvis. Esame tikriausi žuvies mėgėjai: keptos, rūkytos, ruoštos garuose ir kitokiais pavidalais, su garnyru ir be jo, įvairiais žolelių padažais ir kt. Tačiau visa kita absoliučiai „nunešė“ pagrindinis atradimas – kepsninėje rūkytas karšis“, – pasakoja Kėdainių rajone gyvenanti Judita.

Receptas, kuriuo šįkart dalijasi su 15min auditorija, pasak moters, pastangų reikalauja nedaug, tačiau rezultatą užtikrina dievišką.

Pristatome: jūsų dėmesiui – Kuršių mariose Juditos vyro sužvejotas, kepsninėje Kėdainių rajone rūkytas karšis.

15min skaitytojos Juditos nuotr./Kepsninėje rūkytas karšis
15min skaitytojos Juditos nuotr./Kepsninėje rūkytas karšis

Reikės:

  • karšio
  • Himalajų druskos
  • šviežiai grūstų pipirų
  • smulkintų česnakų
  • saldžiųjų paprikų (milteliais)
  • lauro lapų (milteliais)
  • žiupsnelio raudonėlio

Paruošimas:

Karšį įtriname Himalajų druska, šviežiai grūstais pipirais, saldžiųjų paprikų ir lauro lapų milteliais, žiupsneliu raudonėlio. Barstome smulktintais česnakais, gardiname kitais mėgstamais prieskoniais.

Kepsninės viduje dedame groteles (vyras sumeistravo pats), o ant jų guldome žuvį. Po grotelėmis tiesiame foliją, beriame pjuvenų, uždengiame ir kūrename ant mažos ugnies, kepsninės šonus pridengdami, kad dūmas liktų kepsninės viduje.

Žuvis rūksta priklausomai nuo jos svorio. Mūsiškė svėrė daugiau nei 1 kg, jai prireikė 1,5 val. Jeigu norisi greitesnio rezultato – ugnį didiname, tačiau tuomet žuvis pavyks labiau kepta su dūmo kvapu, negu rūkyta.

Tiesa, ne mažiau puikus variantas – kepsninėje keptos karališkosios krevetės. Marinatas beveik toks pats: Himalajų druska, česnako granulės, Viduržemio jūros salotų mišinys ir voilà!

Čepsėkite į sveikatą! Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų