Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepsninės desertas: ant grotelių kepti zefyriukai su braškėmis ir nektarinais

Lietuviams neįprastas kepinys – zefyrai ant laužo, gali tapti puikiu priedu prie rūgštesnių vaisių. Nors braškių sezonas jau prabėgo, ūkininkų turguje dar galite jų rasti. Tad čiupkite pakelį nedidelių zefyrų, kepsninę ar groteles ir iškylaudami vieną vakarą pasigaminkite desertinį „šašlyką“.
Desertiniai braškių, nektarinų ir zefyrų vėrinukai, iškepti ant grotelių
Desertiniai braškių, nektarinų ir zefyrų vėrinukai ant grotelių / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • Didesnės dėžutės braškių
  • 3 nektarinų
  • Pakelio nedidelių zefyrų
  • Medinių iešmelių

KAIP GAMINTI

1. Supjaustykite nektarinus.

2. Paeiliui verkite ant iešmelių nektarinus, braškes ir zefyrus.

3. Dėkite iešmelius tarp grotelių ir laikykite virš ugnies arba klokite į kepsninę. Laikykite, kol rusvai apskrus zefyrai.

Patarimas. Jei turite itin smulkių zefyriukų, pamėginkite jais apibarstyti vaisius ir uogas ir tuomet juos apkepti.

Neprarykite liežuvio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais