Jums reikės:
- 1 kg kapotos vištos krūtinėlės,
- 100 ml riebios grietinėlės,
- kiaušinio,
- pagal skonį druskos, pipirų,
- kelių riekių sudžiūvusio batono,
- 0,5 stiklinės pieno,
- aliejaus kepti.
Įdarui:
- 2 kietai virtų kiaušinių,
- apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
- saujos razinų,
- 0,5 stiklinės vandens,
- mėgstamų prieskonių,
- druskos.
Aptepti:
- 2 kiaušinių,
- stiklinės džiūvėsėlių ir smulkių batono ar baltos duonos kubelių.
Kaip gaminti:
1. Batono riekeles išmirkykite piene.
2. Į smulkiai sukapotą mėsą supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir pipirų. Galiausiai sudėkite išmirkusį batoną, gerai masę suminkykite ir pastatykite valandai į šaldytuvą.
4. Razinas pamirkykite vandenyje, nuspauskite. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius sukapokite arba taip pat sutarkuokite. Visus įdaro ingredientus sukrėskite į dubenėlį, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska.
4. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos formuokite pailgus paplotėlius, į vidų krėskite įdaro, suvyniokite kukulaičius ir paspauskite. Juos pavoliokite kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose, vėl merkite į plakinį ir aplipdykite batono kubeliais.
5. Aliejuje įkaitinkite aliejaus, maltinukus gerai iškepkite iš abiejų pusių. Galiausiai sudėkite ant skardos ir palaikykite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su bulvių koše, šviežiomis salotomis.
Skanaus!