Kepsnys „Astra“ – skanaujame!

Jeigu ragavote ir patiko, pasigaminkite patys namuose. Tikrai nenusivilsite ir pirštelius apsilaižysite!
Kepsnys
Kepsnys / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 1 kg kapotos vištos krūtinėlės,
  • 100 ml riebios grietinėlės,
  • kiaušinio,
  • pagal skonį druskos, pipirų,
  • kelių riekių sudžiūvusio batono,
  • 0,5 stiklinės pieno,
  • aliejaus kepti.

Įdarui:

  • 2 kietai virtų kiaušinių,
  • apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
  • saujos razinų,
  • 0,5 stiklinės vandens,
  • mėgstamų prieskonių,
  • druskos.

Aptepti:

  • 2 kiaušinių,
  • stiklinės džiūvėsėlių ir smulkių batono ar baltos duonos kubelių.

Kaip gaminti:

1. Batono riekeles išmirkykite piene.

2. Į smulkiai sukapotą mėsą supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir pipirų. Galiausiai sudėkite išmirkusį batoną, gerai masę suminkykite ir pastatykite valandai į šaldytuvą.

4. Razinas pamirkykite vandenyje, nuspauskite. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius sukapokite arba taip pat sutarkuokite. Visus įdaro ingredientus sukrėskite į dubenėlį, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska.

4. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos formuokite pailgus paplotėlius, į vidų krėskite įdaro, suvyniokite kukulaičius ir paspauskite. Juos pavoliokite kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose, vėl merkite į plakinį ir aplipdykite batono kubeliais.

5. Aliejuje įkaitinkite aliejaus, maltinukus gerai iškepkite iš abiejų pusių. Galiausiai sudėkite ant skardos ir palaikykite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su bulvių koše, šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Artėja LEA kvietimas įsigyti naujus šilumos siurblius su kompensacija
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?