Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepsnys „Astra“ – skanaujame!

Jeigu ragavote ir patiko, pasigaminkite patys namuose. Tikrai nenusivilsite ir pirštelius apsilaižysite!
Kepsnys
Kepsnys / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 1 kg kapotos vištos krūtinėlės,
  • 100 ml riebios grietinėlės,
  • kiaušinio,
  • pagal skonį druskos, pipirų,
  • kelių riekių sudžiūvusio batono,
  • 0,5 stiklinės pieno,
  • aliejaus kepti.

Įdarui:

  • 2 kietai virtų kiaušinių,
  • apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
  • saujos razinų,
  • 0,5 stiklinės vandens,
  • mėgstamų prieskonių,
  • druskos.

Aptepti:

  • 2 kiaušinių,
  • stiklinės džiūvėsėlių ir smulkių batono ar baltos duonos kubelių.

Kaip gaminti:

1. Batono riekeles išmirkykite piene.

2. Į smulkiai sukapotą mėsą supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir pipirų. Galiausiai sudėkite išmirkusį batoną, gerai masę suminkykite ir pastatykite valandai į šaldytuvą.

4. Razinas pamirkykite vandenyje, nuspauskite. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius sukapokite arba taip pat sutarkuokite. Visus įdaro ingredientus sukrėskite į dubenėlį, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska.

4. Šlapiomis rankomis iš maltos mėsos formuokite pailgus paplotėlius, į vidų krėskite įdaro, suvyniokite kukulaičius ir paspauskite. Juos pavoliokite kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose, vėl merkite į plakinį ir aplipdykite batono kubeliais.

5. Aliejuje įkaitinkite aliejaus, maltinukus gerai iškepkite iš abiejų pusių. Galiausiai sudėkite ant skardos ir palaikykite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Tiekite su bulvių koše, šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos