Kepsnys kitaip: ar jau ragavote kepto saliero gumbo su kariu?

Kepsniams, troškiniams, apkepams nuostabiai tinkančios salierų šaknys gali tapti itin gurmanišku valgiu. Geriausia dalis ta, kad ir kaip ją beruošite, savo naudingųjų savybių vis tiek nepraras.
Saliero šaknys
Saliero šaknys / 123RF.com nuotr.

Nors Antikos laikais salieras buvo auginamas kaip dekoratyvinis augalas, puošęs šventyklas ir karių kapus, šiomis dienomis dėl savo naudingųjų savybių jis ypač vertinamas kulinarijoje.

Vida Press nuotr./Saliero gumbas
Vida Press nuotr./Saliero gumbas

Ne veltui „superdaržove“ dėl savo universalumo praminta daržovė jos mylėtojus džiugina skoniu ir kvapu.

Sakoma, kad būtent salieras gali atitolinti senėjimo požymius, taip pat jis pakelia nuotaiką.

Įtraukti salierą į savo maisto racioną daugiau nei verta. Už šį, dar nemėgintą, receptą dėkojome Raimondai iš Molėtų.

Saliero kepsniui reikės:

1 vnt. saliero gumbo;

1 arbatinis šaukštas kario;

10 g šviežios kalendros;

100 g sviesto;

alyvuogių aliejaus;

pipirų;

20 g žemės riešutų.

Paruošimo būdas:

Salierą nužieviname, apipilame alyvuogių aliejumi ir tolygiai paskirstome maistine šluotele ant viso jo paviršiaus ir iš šonų. Nepagailime įvairių rūšių pipirų, paskaniname ir siunčiame valandos kelionei į orkaitę.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje. Kad laikas neprailgtų, susipjaustome kalendrą. Dubenyje pasiruošiame sviestą, įpilame kario ir suberiame supjaustytą kalendrą.

Dar šiek tiek pipirų ir viską ištriname, galiausiai siunčiame į maistinę plėvelę, o į ją įsukę lyg saldainį išsiunčiame atvėsti bent pusvalandžiui į šaldiklį.

Iškeptą salierą supjaustome, kiek storesnėmis nei įprastai pjaustome duoną riekelėmis. Kiekvieną riekę apskrudiname.

Ant dar karštų salierų pjausnių siunčiame kario sviesto gabalėlius ir užberiame traiškytų žemės riešutų. Skanaujame ir negalime patikėti, kad būna taip gurmaniška ir gardu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis