„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepsnys kitaip: ar jau ragavote kepto saliero gumbo su kariu?

Kepsniams, troškiniams, apkepams nuostabiai tinkančios salierų šaknys gali tapti itin gurmanišku valgiu. Geriausia dalis ta, kad ir kaip ją beruošite, savo naudingųjų savybių vis tiek nepraras.
Saliero šaknys
Saliero šaknys / 123RF.com nuotr.

Nors Antikos laikais salieras buvo auginamas kaip dekoratyvinis augalas, puošęs šventyklas ir karių kapus, šiomis dienomis dėl savo naudingųjų savybių jis ypač vertinamas kulinarijoje.

Vida Press nuotr./Saliero gumbas
Vida Press nuotr./Saliero gumbas

Ne veltui „superdaržove“ dėl savo universalumo praminta daržovė jos mylėtojus džiugina skoniu ir kvapu.

Sakoma, kad būtent salieras gali atitolinti senėjimo požymius, taip pat jis pakelia nuotaiką.

Įtraukti salierą į savo maisto racioną daugiau nei verta. Už šį, dar nemėgintą, receptą dėkojome Raimondai iš Molėtų.

Saliero kepsniui reikės:

1 vnt. saliero gumbo;

1 arbatinis šaukštas kario;

10 g šviežios kalendros;

100 g sviesto;

alyvuogių aliejaus;

pipirų;

20 g žemės riešutų.

Paruošimo būdas:

Salierą nužieviname, apipilame alyvuogių aliejumi ir tolygiai paskirstome maistine šluotele ant viso jo paviršiaus ir iš šonų. Nepagailime įvairių rūšių pipirų, paskaniname ir siunčiame valandos kelionei į orkaitę.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje. Kad laikas neprailgtų, susipjaustome kalendrą. Dubenyje pasiruošiame sviestą, įpilame kario ir suberiame supjaustytą kalendrą.

Dar šiek tiek pipirų ir viską ištriname, galiausiai siunčiame į maistinę plėvelę, o į ją įsukę lyg saldainį išsiunčiame atvėsti bent pusvalandžiui į šaldiklį.

Iškeptą salierą supjaustome, kiek storesnėmis nei įprastai pjaustome duoną riekelėmis. Kiekvieną riekę apskrudiname.

Ant dar karštų salierų pjausnių siunčiame kario sviesto gabalėlius ir užberiame traiškytų žemės riešutų. Skanaujame ir negalime patikėti, kad būna taip gurmaniška ir gardu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“