Prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos meistrai dalijasi nauja idėja sočiam ir lengvai pagaminamam pusryčių patiekalui. Pamatysite – gerai pažįstami avižiniai dribsniai sužibs naujomis spalvomis.
Ingredientai
-
150 g avižinių dribsnių
- 2 bananai
- 400 ml įprasto pieno arba augalinio gėrimo
- 50 g razinų arba džiovintų spanguolių
- 2 šaukštai medaus
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštelis cukraus.
Kaip gaminti
- Į kepimo indą supilkite avižinius dribsnius. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Į nedidelį puodą supilkite pieną, įdėkite šaukštą sviesto, razinas ir šaukštą medaus. Viską kelias minutes kaitinkite, kol sviestas ištirps. Pienas neturi užvirti – jis tiesiog turi būti karštas. Jeigu norite, galite įmaišyti šaukštelį kakavos ar žiupsnelį cinamono.
- Visą puodo turinį supilkite į indą su dribsniais ir lengvai sumaišykite.
- Nulupkite ir supjaustykite prinokusį bananą. Tolygiai paskirstykite gabalėlius kepimo inde su dribsniais, kurie jau bus išbrinkę nuo šilto pieno. Nulupkite antrą bananą ir perpjaukite jį išilgai pusiau. Uždėkite jį ant viršaus. Banano viršų patepkite likusiu medumi. Jeigu norite, kartu su bananais galite įdėti ir smulkintų graikinių riešutų arba kapoto šokolado.
- Įdėkite indą ant vidurinės lentynos į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Likus 2 minutėms atsargiai išimkite indą ir apibarstykite košės viršų šaukšteliu cukraus. Jei reikia, iš viršaus trumpam įjunkite grilinimo funkciją, kad bananai paruduotų. Košė skaniausia bus šilta.