Kepta dorada ant grilio su česnaku ir prieskoninėmis žolelėmis

Kokia gi vasara be kepsninės, gardžiai apkepusios žuvies ir draugų kompanijos? Vienam tokių vasaros vakarų siūlome lengvai ir greitai pamarinuotų doradų fiestą!
Kepama dorada ir lašiša
Kepama dorada ir lašiša / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jei netoliese vasaros daržas, nepatingėkite paskabyti prieskoninių žolelių. Itin tiks kvapieji raudonėliai, česnako laiškai ar krapai.

Improvizuoti vasarą itin paprasta.

Tegul liejasi grilio džiazas!

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kepama dorada ir lašiša
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kepama dorada ir lašiša

Jums reikės:

1 dorados arba kitos baltos žuvies;

3 skiltelių česnako;

1 žiupsnelio pipirų;

kelių šakelių raudonėlio, čiobrelio ar kitų jūsų mėgstamų prieskoninių žolelių;

alyvuogių aliejaus;

1 a. š. druskos;

½ a. š. citrinos sulčių pašlakstymui;

Gaminimas:

Doradą įtriname druska, pipirais ir smulkintu česnaku, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir paliekame pasimarinuoti 2 val.

Prieš siunčiant žuvį ant kepsninės į jos vidų įdedame mėgstamų prieskoninių žolelių: raudonėlio, krapų, česnako laiškų ar kitų jūsų darže augančių.

123RF.com nuotr./Paprastasis raudonėlis
123RF.com nuotr./Paprastasis raudonėlis

Iškepusią doradą apšlakstome citrinos sultimis.

Šalia dorados ant grilio gali šonus skrudinti cukinija, paprika ar pomidorai.

Labai gardu bus ir keptas česnakas. Su kuo benuspręstume ragauti žuvį, neabejojame, kad bus gardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos