O kas toliau? Griebkite trintuvą ir štai – sriuba jau garuoja ant stalo! Receptų, kaip paruošti šią sriubą yra tikrai daug, todėl nebijokite į tai pažvelgti kūrybiškai ir pasitelkti tokius ingredientus, kurie jums patinka labiausiai.
Jums reikės:
1 kg moliūgo minkštimo;
1-2 morkų;
1 saldžiosios bulvės (nebūtinai);
svogūno galvos;
2-3 skiltelių česnako;
pipirų ir druskos pagal skonį;
grietinėlės;
sultinio (daržovių ar vištienos);
paprikos (nebūtinai);
gardinti sriubą galite ir aitriąja paprika, prieskoninėmis žolelėmis, kietuoju sūriu.
Kaip gaminti:
1. Moliūgą, svogūną, morkas, saldžiąsias bulves), papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėję į skardą apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite norimais prieskoniais – pipirais, druska, aitriąja paprika, žolelėmis, sudėkite česnako skilteles.
2. Kepkite apie 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje iki kol daržovės suminkštės vis patikrindami ir permaišydami.
3. Iškepusias daržoves sudėkite į puodą, sutrinkite iki vientisos masės ir norimą tirštumą reguliuokite pasirinkdami norimą kiekį sultinio. Sriubą gerai išmaišykite, užvirkite ir gardinkite norimais prieskoniais – nuo druskos iki žolelių ar aitriosios paprikos. Paskaninkite grietinėle ir skanaukite su skrudinta balta duona.