Ingredientai:
- 2 vištų krūtinėlės, padalintos pusiau (iš viso 4 puselės);
- 5 arbat. šaukšt. pesto padažo;
- 0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių;
- 1 sauja Parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto.
marinatui:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 citrina (0,5 nutarkuotos žievelės ir 1 valg. šaukšt. sulčių);
- žiupsnelis džiovintų bazilikų.
Gaminimas:
1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gerai ištrinkite juo vištienos krūtinėles. Idealu, jei paliksite pasimarinuoti pernakt, bet pakaks ir poros valandų.
2. Kiekvienoje vištienos krūtinėlės puselėje aštriu peiliu padarykite gilų pjūvį, taip suformuodami savotišką „kišenę“. Į šio „kišenės“ vidų kraštelyje įpjaukite, kad susiformuotų „kišenė“ ir į jos vidų dėkite po šaukštelį pesto padažo, kiek pavyksta, šiek tiek jį paskirstykite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
4. Pagaminkite trupinius: džiūvėsėlius sumaišykite su parmezanu ir likusiu šaukšteliu pesto padažo.
5. Vištienos gabalus sudėkite į nedidelę kepimo skardą, o tada ant jų suberkite džiūvėsėlių-sūrio mišinį. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min. Iškepusiai mėsai leiskite 10 min. „pailsėti“, o tada galima tiekti su mėgstamais garnyrais ir salotomis.