„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Keptas daržovių ir kiaušinių paštetas, kuris puikiai tiks ir Velykų stalui

Velykas švenčiantys visavalgiai kaip pagrindinę stalo puošmeną dažnai renkasi mėsos patiekalą, neretai mėsa karaliauja ir užkandžiuose. Tačiau jei norite šio to lengvesnio, daržoviškesnio, o gal mėsos ir visai nevalgote, išbandykite keptą daržovių paštetą. Jis skanus ir šiltas, ir atvėsęs, galite jį pagardinti ir mėgstamu padažu.
Daržovių paštetas
Daržovių paštetas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė virtų pupelių (galite naudoti ir konservuotas);
  • 2 morkos;
  • 0,5 nedidelio saliero gumbo;
  • 50 g lazdynų ar graikinių riešutų, sukapotų iki rupių trupinių;
  • 2 svogūnai;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2 bulvės;
  • 50 g sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelis žiupsnis džiovintų mairūnų.

Gaminimas:

1. Bulves, morkas ir salierą nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite, tačiau nepervirkite - tegul daržovės dar išlieka standžios.

2. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps suminkštės ir taps auksiniai.

3. Virtas daržoves smulkiai sukapokite plačiu peiliu, suberkite į dubenį, čia pat berkite ir pupeles bei riešutus (šių šiek tiek palikite pabarstyti viršui).

4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Į daržovių mišinį įmaišykite trynius, tuomet dalimis dėkite plaktus baltymus, suberkite prieskonius. Kruopščiai, tačiau švelniai išmaišykite.

5. Pagamintą masę sukrėskite į sviestiniu popieriumi išklotą ar sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą pailgą kepimo formą. Viršų pabarstykite riešutais.

6. Dėkite kepimo formą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–40 min. arba kol gražiai apskrus. Leiskite gerokai atvėsti, o tada galima pjauti ir ragauti. Arba galite palaukti ir kol visai atvės. Likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“