Jums reikės:
viščiuko,
4–5 česnakų skiltelių,
šaukštelio raudonėlių,
šaukštelio malto muskato,
2 šaukštelių maltos paprikos,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šaukšto skysto medaus,
2 šaukštai aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite spaustuku.
2. Atskirame indelyje sumaišykite visus prieskonius: raudonėlius, muskato ir paprikos miltelius, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus, traiškytus česnakus, su medumi ir aliejumi. Mišiniu įtrinkite viščiuką, palikite marinuotis bent 5 val., o geriausiai per naktį.
3. Viščiuką kiškite į kepimo maišelį ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 1,5 val. (priklausomai nuo paukščio dydžio). Pabaigoje kepimo maišelį prakirpkite, kad viščiukas gražiai apskrustų.
Tiekite su šviežiomis salotomis.