Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kepti avižainiai. Jais užkandžiausit visą savaitę

Daugelis yra ragavę energijos suteikiančių batonėlių, kurių apstu parduotuvėse. Tiesa, jie labai skirtingi – nuo puikios iki išties nekokios sudėties. Siūlome kai ką panašaus pasigaminti patiems ir mėgautis naminiu variantu. Jis puikiai tiks pusryčiams, o patikimai supakavus – ir pasiimti kaip užkandį su savimi.
Kepti avižainiai
Kepti avižainiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės avižinių dribsnių;
  • 1 stiklinė miltų;
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 150 g sviesto arba kokosų aliejaus;
  • 0,25 stiklinės verdančio vandens.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę keturkampę kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Tuomet supilkite klevų sirupą, tirpintą sviestą arba skystą kokosų aliejų ir, naudodami porą šakučių, viską labai gerai sumaišykite. Galiausiai supilkite verdantį vandenį, išmaišykite – turite gauti gana lipnią masę.

3. Gautąją masę krėskite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių gerai paspausdami. Tada aštriu peiliu „nupieškite“ kvadratėlius – įpjaudami maždaug pusę gylio, ne iki pat kepimo formos dugno.

4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol kepinys bus minkštas, auksiniu viršumi.

5. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir, vadovaudamiesi kvadratėlių kontūrais, supjaustykite batonėlius atskirdami vieną nuo kito. Leiskite atvėsti. Laikykite uždarame inde šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos