Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepti pomidorai, cukinija ir sūris dviem formatais – kepimo formoj arba vėrinukai

Parduotuvėse ir turgavietėse kasdien daugėja šviežių gėrybių, dalis jų jau spėjo užaugti mūsų krašte. Kai norėsite ko nors lengvo ir gardaus, išbandykite cukinijos, pomidorų ir sūrio derinį. Formatą rinkitės pagal simpatijas ir galimybes – galima kepti nedideliame kepimo inde, o galima verti ant iešmelių.
Daržovių ir sūrio vėrinukai
Daržovių ir sūrio vėrinukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g smulkiavaisių, bet standžių pomidorų;
  • 2 nedidelės cukinijos;
  • 400 g kepti tinkamo tvirto sūrio, pvz., halumio;
  • kapotų šviežių žolelių – mairūno, raudonėlių, petražolių;
  • 2–3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pomidoriukus nuplaukite ir nusausinkite. Cukiniją supjaustykite kubais, kurie dydžiu būtų panašūs į pomidoriukus. Sūrį taip pat supjaustykite kubais.

2. Visus 3 ingredientus berkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai rankomis apvoliokite.

3. Dabar turite 2 pasirinkimus: kepti viską orkaitėje, subėrę į nedidelį indą, arba paeiliui verti ingredientus ant išmirkytų medinių iešmelių ir kepti ant grotelių. Ką bepasirinktumėte, prieš kepant pabarstykite druska, pipirais ir žolelėmis. Kepkite apie 15–20 min. – kol daržovės kiek suminkštės, tačiau dar išlaikys standumą, o sūris gražiai paskrus.

4. Valgykite kaip garnyrą, užkandį ar lengvą savarankišką patiekalą.

Vida Press nuotr./Daržovių ir sūrio vokeliai
Vida Press nuotr./Daržovių ir sūrio vokeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas