Reikės:
- 12 riekelių baltos duonos,
- 6 arbat. š. pomidorų pastos,
- 200 ml riebios grietinėlės,
- 150 g puskiečio fermentinio sūrio,
- 1 svogūno,
- 1 sauja svogūnų laiškų,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 6 riekelių kumpio,
- 2 pomidorų,
- 130 g mocarelos sūrio,
- žiupsnelio džiovintų itališkų žolelių.
KAIP GAMINTI
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
- Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą.
- Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepkite jas pomidorų pasta.
- Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase, ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
- Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
- Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
- Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
- Apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų. Skanaus!