Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iškylos krepšelyje – kepti sūrio rutuliukai

Viena maloniausių vasaros akimirkų – iškylų minutės, kai nuvargus išsitiesi ant žolės ir išsitrauki lauknešėlį. O jame – namuose su meile paruošti skanėstai. Kepti sūrio rutuliukai ne tik pasotins, bet ir suteiks daugybę gerų emocijų. Išmėginkite!
Sūrio rutuliukai
Sūrio rutuliukai / Fotolia nuotr.

Reikės:

  • 500 g varškės sūrio,
  • 500 ml aliejaus kepimui,
  • 4 kaiušinių,
  • 300 g miltų,
  • 0,3 arbat. š. druskos,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • 2 valg. š. cukraus.

KAIP GAMINTI

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas