Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškylos krepšelyje – kepti sūrio rutuliukai

Viena maloniausių vasaros akimirkų – iškylų minutės, kai nuvargus išsitiesi ant žolės ir išsitrauki lauknešėlį. O jame – namuose su meile paruošti skanėstai. Kepti sūrio rutuliukai ne tik pasotins, bet ir suteiks daugybę gerų emocijų. Išmėginkite!
Sūrio rutuliukai
Sūrio rutuliukai / Fotolia nuotr.

Reikės:

  • 500 g varškės sūrio,
  • 500 ml aliejaus kepimui,
  • 4 kaiušinių,
  • 300 g miltų,
  • 0,3 arbat. š. druskos,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • 2 valg. š. cukraus.

KAIP GAMINTI

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?