Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kepti varškėčiai – minkšti ir purūs

Kam nepatinka varškėčiai? Šis patiekalas tapęs tikra pusryčių klasika, tačiau, sutikite, dažnas juos mielai skanauja ir šaltus. Dalinamės paprastučiu receptu!
Varškėčiai
Varškėčiai / 123RF.com nuotr.

Jums reikės:

  • 360 g riebios varškės;
  • 2 st. miltų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 arbat. š. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 vnt. vanilės ankšties;
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių;
  • 4 valg. š. cukraus;
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 50 g razinų (jei norite).

Kaip gaminti:

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos