Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepti žiediniai kopūstai ir triukas, kaip išvengti nemalonaus kvapo juos apverdant

Žiediniai kopūstai (kalafiorai) – gardi, lengva ir naudinga daržovė. Iš jų greitai paruošite ir garnyrą, tinkantį prie mėsos ar žuvies, ir vegetarišką užkandį. Būtent abu šiuos vaidmenis puikiai suvaidins trumpai apvirti, o tada apkepti žiediniai kopūstai – štai receptas!
Apkeptas žiedinis kopūstas su padažu
Apkeptas žiedinis kopūstas su padažu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas (400–500 g);
  • 100 ml pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 70 g miltų;
  • aliejaus (kepimui);
  • saldžiosios paprikos miltelių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia nupjaukite išorinius žiedinio kopūsto lapus, tada suskirstykite jį žiedynėliais. Berkite juos į puodą, pripiltą šalto vandens, pasūdykite. Užvirkite ir leiskite pavirti apie 7–8 min. Žiedynėliai turi suminkštėti, tačiau išlikti traškūs.

Gudrybė: norėdami išvengti verdamų žiedinių kopūstų kvapo, į puodą su kopūstais dėkite perpjautą bulvę arba įpilkite pusę stiklinės baltojo vyno.

2. Paruoškite tešlą, skirtą žiediniams kopūstams apvolioti. Suplakite kiaušinį, pieną ir miltus. Keptuvėje aukštesniais kraštais iki vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų.

3. Po keletą apvirtų žiedinio kopūsto žiedynėlių merkite į tešlą, tada gerai nuvarvinkite ir dėkite į keptuvę kepti. Skrudinkite vos kelias minutes, kol taps gražiai auksiniai, o tada išimkite į plokščią popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Taip iškepkite visus žiedynėlius, pabarstykite juos druska, paprikos milteliais ir tiekite. Galima valgyti ir kaip garnyrą, ir dažyti į mėgstamą jogurtinį ar majonezo pagrindo padažą bei skanauti kaip užkandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas