Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptos kriaušės su medumi – tobulas desertas

Kepti įdaryti vaisiai gali tapti tiek puošniu užkandžiu, tiek tobulu desertu – viskas priklauso nuo įdaro, tiekimo laiko ir... požiūrio! Todėl nebijokite suklysti. Štai, pavyzdžiui, kriaušės dera su daugeliu ingredientų, ypač su pelėsiniu sūriu, varške ar šokoladu. O šįkart paragaukite keptų su medumi, razinomis ir migdolais – šiuo nuostabiu receptu dalinasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Su medumi keptos kriaušės
Su medumi keptos kriaušės / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

4 kriaušių,

citrinos,

po 4 šaukštus medaus ir migdolų plokštelių,

2 šaukštų razinų,

1/4 šaukšto cinamono,

60 g gražgarsčių.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Kriaušes perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir nepažeisdama sienelių šiek tiek išskobkite vidų.

3. Vaisių vidų pašlakstykite citrinos sultimis.

4. Medų, razinas, migdolų plokšteles ir cinamoną išmaišykite.

5. Į kriaušių vidų krėskite įdaro.

6. Vaisius išdėliokite kepimo skardoje perpjauta puse į viršų ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 min.

7. Į lėkštes klokite gražgarsčių lapelių, ant viršaus sudėkite kriaušių puseles.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas