Jums reikės:
4 kriaušių,
citrinos,
po 4 šaukštus medaus ir migdolų plokštelių,
2 šaukštų razinų,
1/4 šaukšto cinamono,
60 g gražgarsčių.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kriaušes perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir nepažeisdama sienelių šiek tiek išskobkite vidų.
3. Vaisių vidų pašlakstykite citrinos sultimis.
4. Medų, razinas, migdolų plokšteles ir cinamoną išmaišykite.
5. Į kriaušių vidų krėskite įdaro.
6. Vaisius išdėliokite kepimo skardoje perpjauta puse į viršų ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 min.
7. Į lėkštes klokite gražgarsčių lapelių, ant viršaus sudėkite kriaušių puseles.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.