Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptos kriaušės su mėlynojo pelėsio sūriu

Gurmanai žino: kriaušių saldumas su mėlynojo pelėsio sūriu sukuria unikalų skonių derinį. Tad savaitgalį pabandykite pasigaminti šį laiko ir pastangų nereikalaujantį desertą.
Įdarytos kriaušės
Įdarytos kriaušės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 3 didelių nepernokusių kriaušių,
  • 3 citrinų sulčių,
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
  • ¼ st. džiovintų spanguolių,
  • ¼ st. pakepintų ir susmulkintų graikinių riešutų,
  • ½ st/ obuolių sidro,
  • 1/3 st. rudojo cukraus,
  • ¼ st. ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. portveino,
  • dviejų saujų rukolos,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Kriaušes perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius, išskobdami maždaug po šaukštą jų minkštimo. Kad kriaušės nepajuostų, apšlakstykite jas citrinų sultimis.

Dubenyje sumaišykite sūrį su mėlynuoju pelėsiu, džiovintas spanguoles ir riešutus. Gauta mase įdarykite kriaušes.

Įdarytas kriaušes išdėliokite kepimo skardoje.

Mažame dubenėlyje sumaišykite obuolių sidrą, portveiną ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Apšlakstykite kriaušes ir dėkite skardą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių.

Iškepusias kriaušes išimkite iš skardos ir palikite atvėsti. Likusias sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir ¼ st. citrinų sulčių.

Į 6 lėkštes berkite po saujelę rokolos, dėkite po kriaušės puselę ir apšlakstykite paruoštu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais