Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.
Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu
Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu / Dovilės Jakštaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 6–8 kriaušės;
  • 3–4 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 1–2 šaukštai medaus;
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
  • 8 šaukštai moliūgų sėklų;
  • 1 šaukštelis kario miltelių;
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių;
  • žiupsnis cinamono;
  • druskos;
  • 150 g minkšto ožkų pieno sūrio;
  • 150–200 g vytinto kumpio.

Gaminame:

1. Kriaušes nuplauname, nuskutame, perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, puseles dubenyje sumaišome su balzaminiu actu ir keliais šaukštais medaus. Paragaujame, ar ne per saldu. Jei kriaušės labai prisirpusios, medaus galima nedėti.

2. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje paskleidžiame kriaušes, šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15–20 minučių. Atvėsiname.

3. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame sėklas, prieskonius, viską maišydami kaitiname. Kai moliūgų sėklos pradės pokšėti, užberiame druskos; sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs.

4. Ant kriaušių tepame šaukštelį sūrio, dedame kumpio ir gausiai pabarstome moliūgų sėklomis.

Dovilės Jakštaitės nuotr. /Beata Nicholson su naujuoju žurnalo numeriu
Dovilės Jakštaitės nuotr. /Beata Nicholson su naujuoju žurnalo numeriu

Šis receptas – iš naujojo žurnalo „Beatos virtuvė“ numerio. Su juo gausite visą pluoštą idėjų, kelionių, skonių ir vasariškų jausmų. Šis numeris jus įkvėps išbandyti naują šaltibarščių skonį, užkūrus kieme grilį kepti ne tai, ką kepat įprastai, naujomis akimis pažvelgti į savo balkoną, surengti baltą vakarienę sau ir savo draugams, pasvajoti apie kitokį vasarojimą sodyboje ir galbūt pirmą kartą nuvykti į Lenkijos pajūrį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai