Ingredientai:
- 6–8 kriaušės;
- 3–4 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 1–2 šaukštai medaus;
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
- 8 šaukštai moliūgų sėklų;
- 1 šaukštelis kario miltelių;
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių;
- žiupsnis cinamono;
- druskos;
- 150 g minkšto ožkų pieno sūrio;
- 150–200 g vytinto kumpio.
Gaminame:
1. Kriaušes nuplauname, nuskutame, perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, puseles dubenyje sumaišome su balzaminiu actu ir keliais šaukštais medaus. Paragaujame, ar ne per saldu. Jei kriaušės labai prisirpusios, medaus galima nedėti.
2. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje paskleidžiame kriaušes, šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15–20 minučių. Atvėsiname.
3. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame sėklas, prieskonius, viską maišydami kaitiname. Kai moliūgų sėklos pradės pokšėti, užberiame druskos; sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs.
4. Ant kriaušių tepame šaukštelį sūrio, dedame kumpio ir gausiai pabarstome moliūgų sėklomis.
Šis receptas – iš naujojo žurnalo „Beatos virtuvė“ numerio. Su juo gausite visą pluoštą idėjų, kelionių, skonių ir vasariškų jausmų. Šis numeris jus įkvėps išbandyti naują šaltibarščių skonį, užkūrus kieme grilį kepti ne tai, ką kepat įprastai, naujomis akimis pažvelgti į savo balkoną, surengti baltą vakarienę sau ir savo draugams, pasvajoti apie kitokį vasarojimą sodyboje ir galbūt pirmą kartą nuvykti į Lenkijos pajūrį.