„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
08 31

Keptos morkos su kuskusu ir čermula padažu: sužavės!

Ar pastebėjote, kaip pastaraisiais metais pasikeitė patiekalų dekoravimo mados? Anksčiau buvo madinga lėkštėje patiekalą sudėlioti lygiais raštais, jį puošti simetriškais ornamentais, dailiai apipjaustytomis ir dar į gėlytes susuktomis daržovių riekelėmis... Dabar gi įprasta ant stalo dėti lėkštę, kurioje, iš pažiūros, visiška kūrybinė netvarka!
Keptos morkos su chermula ir kuskusu
Keptos morkos su chermula ir kuskusu / Nidos Degutienės nuotr.

Kuo daugiau spalvų, kuo mažiau simetrijos, kuo „atsainiau“ sumesti, bet tuo pačiu puikiai išeksponuoti patiekalo ingredientai. Esu tikra, tokiomis madomis mus užkrėtė keletas visoje planetoje garsių šefų, visų pirma, J. Oliver ir Y. Ottolenghi.

Tokius bendrose lėkštėse patiekiamus valgius aš labai mėgstu visais metų laikais, tačiau labiausiai – vasarą! Daržovių lysvės ir parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo šviežutėlių daržovių, nei spalvų, nei skonių nereikia toli ieškoti. Vasarą man patinka valgiai, kuriuos paprasta pagaminti ir patiekti, o svečiai patys įsideda patiekalo tiek, kiek nori ir taip, kaip nori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs