Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
Ingredientai (4 porcijoms):
salotoms:
- 200–300 g keptos vištienos;
- 80 g karijų (pekanų) riešutų;
- 1 kuo šviežesnė maža cukinija;
- 80 g razinų;
- 2 salierų stiebai;
- šluotelė svogūnų laiškų;
- nedidelė gūžė standesnių salotų (labai tinka romaninės);
- didelė sauja sultenių.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 valg. šaukšt. natūralaus skonio jogurto;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 2 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.
2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.
3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.
4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.
Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu
Ingredientai (4 asm.):
salotoms:
- 300–400 g keptos vištienos;
- 2 standūs vidutinio didumo obuoliai;
- 2 salierų stiebai;
- 100 g anakardžių riešutų.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 valg. šaukšt. natūralaus skonio jogurto;
- 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).
2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.
3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.
4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.