Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Keptos vištienos salotos, kurios puikiai tiks ir sumuštiniams. 2 receptai

Būna, kad pirkdami ir kepdami vištieną persistengiame ir nemažas jos gabalas lieka kitai dienai. Tokiais likučiais galima tik pasidžiaugti – jie idealiai tinka salotoms, kurios gali tapti sočiu savarankišku patiekalu. Arba galite jas naudoti kaip sumuštinių įdarą – kodėl gi ne?
Sumuštinis su vištienos salotomis
Sumuštinis su vištienos salotomis / Vida Press nuotr.

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Ingredientai (4 porcijoms):

salotoms:

  • 200–300 g keptos vištienos;
  • 80 g karijų (pekanų) riešutų;
  • 1 kuo šviežesnė maža cukinija;
  • 80 g razinų;
  • 2 salierų stiebai;
  • šluotelė svogūnų laiškų;
  • nedidelė gūžė standesnių salotų (labai tinka romaninės);
  • didelė sauja sultenių.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. natūralaus skonio jogurto;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Vida Press nuotr./Vištienos salotos
Vida Press nuotr./Vištienos salotos

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Ingredientai (4 asm.):

salotoms:

  • 300–400 g keptos vištienos;
  • 2 standūs vidutinio didumo obuoliai;
  • 2 salierų stiebai;
  • 100 g anakardžių riešutų.

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. natūralaus skonio jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).

2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.

3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Vida Press nuotr./Sumuštiniai su vištienos salotomis
Vida Press nuotr./Sumuštiniai su vištienos salotomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos