Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kesadalijos su vištiena – meksikietiškų skonių mėgėjams

Maisto tinklaraštininkė Simona Lubauskaitė prisipažįsta, kad pati dar ne taip seniai pamėgo įvairiausių skonių kupiną meksikietišką virtuvę. Tinklaraštininkė priduria, kad labiausiai ją žavi šio krašto virtuvės įvairovė bei skonių gausa.
Kesadilijos
Kesadilijos / Shutterstock nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ receptų idėjų partnerė S. Lubauskaitė pranešime žiniasklaidai kviečia išbandyti dar vieną tortilijų panaudojimo būdą, pasigaminant kesadilijas su vištiena.

Joms pagaminti prireiks:

  • 8 vidutinio dydžio tortilijų;
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1 a. š. druskos, pipirų;
  • 0,5 a. š. raudonėlio;
  • 1 a. š. česnako miltelių;
  • aliejaus (kepimui);
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos (sulčių);
  • 250 g grietinės;
  • gvakamolės;
  • 200 g tarkuoto čederio sūrio;
  • 1 mažesnės skardinės kukurūzų;
  • 1 skardinės juodųjų pupelių.

Gaminimas:

Ant vištienos užberkite prieskonius, apšlakstykite ją žaliosios citrinos sultimis ir palikite marinuotis apie 30 min. Pasimarinavusią vištieną iškepkite įkaitintoje keptuvėje.

Toliau sutarkuokite sūrį ir atidėkite jį į šalį, o pupeles ir kukurūzus sumaišykite su smulkinta iškepta vištiena.

Į keptuvę dėkite tortiliją, ant vienos pusės sudėkite įdarą, berkite sūrį ir sulenkite.

Kepkite iš abiejų pusių kol apskrus. Iškepusias kesadilijas patiekite su grietine ir gvakamolės padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas