„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kesadalijos su vištiena – meksikietiškų skonių mėgėjams

Maisto tinklaraštininkė Simona Lubauskaitė prisipažįsta, kad pati dar ne taip seniai pamėgo įvairiausių skonių kupiną meksikietišką virtuvę. Tinklaraštininkė priduria, kad labiausiai ją žavi šio krašto virtuvės įvairovė bei skonių gausa.
Kesadilijos
Kesadilijos / Shutterstock nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ receptų idėjų partnerė S. Lubauskaitė pranešime žiniasklaidai kviečia išbandyti dar vieną tortilijų panaudojimo būdą, pasigaminant kesadilijas su vištiena.

Joms pagaminti prireiks:

  • 8 vidutinio dydžio tortilijų;
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1 a. š. druskos, pipirų;
  • 0,5 a. š. raudonėlio;
  • 1 a. š. česnako miltelių;
  • aliejaus (kepimui);
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos (sulčių);
  • 250 g grietinės;
  • gvakamolės;
  • 200 g tarkuoto čederio sūrio;
  • 1 mažesnės skardinės kukurūzų;
  • 1 skardinės juodųjų pupelių.

Gaminimas:

Ant vištienos užberkite prieskonius, apšlakstykite ją žaliosios citrinos sultimis ir palikite marinuotis apie 30 min. Pasimarinavusią vištieną iškepkite įkaitintoje keptuvėje.

Toliau sutarkuokite sūrį ir atidėkite jį į šalį, o pupeles ir kukurūzus sumaišykite su smulkinta iškepta vištiena.

Į keptuvę dėkite tortiliją, ant vienos pusės sudėkite įdarą, berkite sūrį ir sulenkite.

Kepkite iš abiejų pusių kol apskrus. Iškepusias kesadilijas patiekite su grietine ir gvakamolės padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“