Prekybos tinklo „Maxima“ receptų idėjų partnerė S. Lubauskaitė pranešime žiniasklaidai kviečia išbandyti dar vieną tortilijų panaudojimo būdą, pasigaminant kesadilijas su vištiena.
Joms pagaminti prireiks:
- 8 vidutinio dydžio tortilijų;
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos;
- 1 a. š. druskos, pipirų;
- 0,5 a. š. raudonėlio;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- aliejaus (kepimui);
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 vnt. žaliosios citrinos (sulčių);
- 250 g grietinės;
- gvakamolės;
- 200 g tarkuoto čederio sūrio;
- 1 mažesnės skardinės kukurūzų;
- 1 skardinės juodųjų pupelių.
Gaminimas:
Ant vištienos užberkite prieskonius, apšlakstykite ją žaliosios citrinos sultimis ir palikite marinuotis apie 30 min. Pasimarinavusią vištieną iškepkite įkaitintoje keptuvėje.
Toliau sutarkuokite sūrį ir atidėkite jį į šalį, o pupeles ir kukurūzus sumaišykite su smulkinta iškepta vištiena.
Į keptuvę dėkite tortiliją, ant vienos pusės sudėkite įdarą, berkite sūrį ir sulenkite.
Kepkite iš abiejų pusių kol apskrus. Iškepusias kesadilijas patiekite su grietine ir gvakamolės padažu.
Skanaus!