Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturių ingredientų pyragas: meduolių ir bananų desertui prireiks būrio išalkusių smaližių, bet ne... cukraus

Kaip byloja liaudies išmintis, verkia duonelė, tinginio valgoma. O išmesta ji verkia dar garsiau. Todėl kaip ir duonos, taip ir meduolių, net ir sukietėjusių, sunkiai įkandamų, išmesti nevalia. Juolab kad turime pasiūlymą, kaip meduolius panaudoti praktiškai ir netgi labai gardžiai. Desertui tereiks šaldytuvo ir... keturių ingredientų.
Rimi ThumbNail 8
Viktorija Dubinskienė ir Tadas Grabys

Poros saujų meduolių, kekės prisirpusių bananų, po kelis šaukštus lazdyno riešutų kremo bei grietinės.

O svarbiausia, kad deserto sluoksniavimas žvėriškų laiko sąnaudų nereikalauja – procesas užtrunka vos penkiolika minučių, nes einasi tarsi per sviestą.

Arba kaip per lazdyno riešutų kremą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas

Meduolių ir bananų pyragą naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode gamina technologė Viktorija Dubinskienė ir videožurnalistas Tadas Grabys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas

Ingredientai:

  • 750 g vanilinių meduolių „RIMI BASIC“
  • 800 g grietinės „RIMI BASIC“
  • 40–50 g lazdyno riešutų kremo „RIMI BASIC“
  • 1,5 kg bananų

Gaminimas:

  • Meduolius sutrupinkite ir ant formos dugno dėkite maždaug centimetro storio sluoksnį.
  • Ant pirmojo sluoksnio tolygiai paskleiskite indelį grietinės.
  • Bananus supjaustykite riekelėmis ir dėliokite ant grietinės sluoksnio.
  • Tuomet vėl dėkite trupintų meduolių sluoksnį.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meduolių ir bananų pyragas
  • Indelį grietinės sumaišykite su lazdyno riešutų kremu ir dėkite ant trupintų meduolių sluoksnio.
  • Vėl dėkite bananų, o tada jau ir paskutinį – trupintų meduolių sluoksnį.
  • Laikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, bet geriausia per naktį.

Skanaus!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: paprastas, bet ne prastas meduolių ir bananų pyragas – gabalėlis palaimos

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai