Poros saujų meduolių, kekės prisirpusių bananų, po kelis šaukštus lazdyno riešutų kremo bei grietinės.
O svarbiausia, kad deserto sluoksniavimas žvėriškų laiko sąnaudų nereikalauja – procesas užtrunka vos penkiolika minučių, nes einasi tarsi per sviestą.
Arba kaip per lazdyno riešutų kremą.
Meduolių ir bananų pyragą naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode gamina technologė Viktorija Dubinskienė ir videožurnalistas Tadas Grabys.
Ingredientai:
- 750 g vanilinių meduolių „RIMI BASIC“
- 800 g grietinės „RIMI BASIC“
- 40–50 g lazdyno riešutų kremo „RIMI BASIC“
- 1,5 kg bananų
Gaminimas:
- Meduolius sutrupinkite ir ant formos dugno dėkite maždaug centimetro storio sluoksnį.
- Ant pirmojo sluoksnio tolygiai paskleiskite indelį grietinės.
- Bananus supjaustykite riekelėmis ir dėliokite ant grietinės sluoksnio.
- Tuomet vėl dėkite trupintų meduolių sluoksnį.
- Indelį grietinės sumaišykite su lazdyno riešutų kremu ir dėkite ant trupintų meduolių sluoksnio.
- Vėl dėkite bananų, o tada jau ir paskutinį – trupintų meduolių sluoksnį.
- Laikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, bet geriausia per naktį.
Skanaus!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.