Reikės:
- 500 g kiaulienos išpjovos,
- 2 svogūnų,
- gabalėlio sviesto,
- druskos, pipirų,
- saujelės džiovintų abrikosų ir slyvų,
- 2 š. balzaminio acto.
Gaminimas
Iš anksto pamerkite džiovintus vaisius, svogūnus supjaustykite žiedais, pakepkite iki auksinės spalvos, apšlakstykite balzaminiu actu, sudėkite supjaustytus abrikosus, slyvas ir dar patroškinkite, kol padažas pradės tirštėti.
Išpjovą supjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis, pasūdykite ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinkite pipirais, įdėkite sviesto gabaliuką. Mėsą įdėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min. Patiekite su karamelizuotų svogūnų, abrikosų ir slyvų padažu.
Skanaus!