Tam prireiks marinuotų agurkėlių, kelių daržovių, kiaušinių, garstyčių ir kepsnelius pašauti į orkaitę. Šį patiekalą laidoje „Druska ir pipirai“ ruošia kulinarijos technologė-šefė Lina Barčaitė ir žurnalistas Tadas Grabys.
Luko Balandžio / 15min nuotr./Orkaitėje apkeptas kiaulienos kepsnelis su marinuotais agurkais ir daržovėmis
Ingredientai (porcija 4 asmenų šeimai):
- 400 g kiaulienos kumpio
- 20 g garstyčių
- 70 g virtų morkų
- 70 g marinuotų agurkų
- 30 g kepto svogūno
- 100 g sūrio
- 30 g majonezo
- aliejus (kepimui)
- 1 kiaušinis (paniravimui)
- džiūvėsėliai (paniravimui)
- prieskoniai
Gaminimas:
- Kiaulieną supjaustykite į 4 didesnius ar 6 mažesnius kepsniukus ir išmuškite plonai mėsos muštuku. Marinuokite apie 2–3 val. (dar geriau – per naktį šaldytuve) su garstyčiomis ir prieskoniais.
- Kepsnelius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Iškepusius dėkite ant kepimo skardos.
- Paruoškite garnyrą: virtas morkas ir sūrį sutarkuokite „burokine“ tarka, marinuotus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais, pridėkite majonezą, keptą svogūną ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
- Ant kepsnelių skardoje paskirstykite garnyrą. Kepkite orkaitėje 165–170ºC temperatūroje apie 10 min., kol gražiai apkeps.
SKANAUS!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.