Ingredientai:
- 4 kietai virti kiaušiniai.
marinatui:
- 1/2 puodelio acto;
- 1/2 puodelio vandens;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 nedidelis burokėlis, sutarkuotas burokine tarka.
Gaminimas:
1. Visus marinatui skirtus ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį puodą, o tada užvirkite. Paruoštą marinatą supilkite į aukštesnį stiklainį (pvz., 1 litro talpos).
2. Atsargiai „palamdykite“ rankoje kietai virtus kiaušinius – taip, kad jų lukštas suskeldėtų, tačiau liktų prikibęs, nenubyrėtų.
3. Atsargiai sudėkite kiaušinius į stiklainį su marinatu, įsitikinkite, kad visi jie panirę. Dėkite nakčiai į šaldytuvą.
3. Kitą dieną kiaušinius galite išgriebti iš marinato, nulupti ir valgyti vienus su duonos riekele ar naudoti kaip ryškų įvairių salotų papildinį.
Taip marinuoti kiaušiniai nustebins ne tik „marmuriniu“ grožiu, tačiau ir ryškesnio, pikantiškesnio skonio baltymu.