„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kiaušiniai netikėtai: burokėlių marinatas per naktį juos ir paskanins, ir pagražins

Lietuviškos margučių dažymo tradicijos puikios, tačiau šventės, kurios neįsivaizduojame be kiaušinių, proga smagu išbandyti ir naujus receptus. Vienas tokių – burokėlių sultyse pamarinuoti kiaušiniai. Jie ne tik pagražinami ryškia spalva, tačiau ir įgauna įdomių skonio atspalvių. Gal pats metas išbandyti?
Marinuoti kiaušiniai
Marinuoti kiaušiniai / ©Instagram/furniturevilla nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kietai virti kiaušiniai.

marinatui:

  • 1/2 puodelio acto;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 nedidelis burokėlis, sutarkuotas burokine tarka.

Gaminimas:

1. Visus marinatui skirtus ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį puodą, o tada užvirkite. Paruoštą marinatą supilkite į aukštesnį stiklainį (pvz., 1 litro talpos).

2. Atsargiai „palamdykite“ rankoje kietai virtus kiaušinius – taip, kad jų lukštas suskeldėtų, tačiau liktų prikibęs, nenubyrėtų.

3. Atsargiai sudėkite kiaušinius į stiklainį su marinatu, įsitikinkite, kad visi jie panirę. Dėkite nakčiai į šaldytuvą.

3. Kitą dieną kiaušinius galite išgriebti iš marinato, nulupti ir valgyti vienus su duonos riekele ar naudoti kaip ryškų įvairių salotų papildinį.

Taip marinuoti kiaušiniai nustebins ne tik „marmuriniu“ grožiu, tačiau ir ryškesnio, pikantiškesnio skonio baltymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs