Jums reikės:
Tešlai:
- apie kilogramą miltų,
- 500 g grietinės,
- pusės stiklinės kefyro,
- 200 g sviesto,
- 6 kiaušinių trynių,
- pakelio sausų mielių,
- pagal skonį druskos.
Įdarui:
- 800 g paukštienos faršo,
- 0,5 kg svogūnų,
- pagal skonį druskos,
- pipirų,
- Vorčesterio padažo,
- kapotų žalumynų.
Kaip gaminti:
1. Giliame dubenyje miltus gerai išmaišykite su mielėmis ir druska.
2. Ten pat supilkite išplaktus kiaušinių trynius, kefyrą, sumeskite kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, sukrėskite grietinę ir gerai išmaišykite.
3. Išminkykite vienalytę tešlą, suformuokite rutulį, jį dėkite į riebalais pateptą gilų dubenį ir palikite šiltoje vietoje kilti.
4. Kol tešla kils, paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
5. Paukštieną kelis sykius pertrinkite šakute, kad neliktų gumuliukų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Vorčesterio padažu, kapotais žalumynais, suberkite svogūnus ir gerai išminkykite.
6. Iš paruošto faršo drėgnomis rankomis suformuokite 25 kukuliukus.
7. Ir iš pakilusios tešlos suformuokite 25 vienodo dydžio kukulius.
8. Miltais pabarstykite stalviršį, iškočiokite tešlos gumulėlius, tik ne per plonai, kad nesutrūktų.
9. Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po kukuliuką mėsos, užlenkite tešlos kraštus į viršų, juos sulipinkite ir gerai užspauskite.
10. Paruoštus kibinus dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą toliau vieną nuo kito, kad kepdami nesuliptų.
11. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol dailiai išsipūs ir apskrus.
Skanaus!
Turite savo mėgstamą patikrintą receptą? Dalinkitės, siųskite gyvenimas@15min.lt.