Reikės:
Tešlai:
- 250 g miltų,
- 125 g atšaldyto sviesto,
- 1 kiaušinio trynio,
- 3 valg. š. šalto vandens.
Įdarui:
- 1 brokolio galvutės,
- 4 svogūnų,
- 50 g sviesto,
- 225 g bri sūrio,
- 1,5 st. 12 proc. rieb. grietinėlės,
- 8 kiaušinių,
- saujelės susmulkintų laiškinių česnakų,
- 4 valg. š. sviesto,
- pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminkite tešlą. Atšaldytą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais. Suberkite druską, įpilkite šalto vandens, įdėkite kiaušinio trynį ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į polietileno plėvelę ir padėkite šaltai valandai laiko.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite svieste iki geltonumo.
Brokolį suskirstykite žiedynėliais ir blanširuokite verdančiame vandenyje 1 minutę. Išgriebkite, nuvarvinkite ir padėkite atvėsti.
Atšalusią tešlą iškočiokite į šiek tiek didesnį nei kepimo formos dugnas apskritimą, kad gautųsi krašteliai.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tešlą dėkite į išardomą kepimo formą, suformuokite kraštelius. Subadykite tešlos pagrindą šakute, kad kepant neiššoktų pūslelės.
Ant tešlos berkite apkepintus svogūnus, ant jų – brokolius ir riekelėmis supjaustytą bri sūrį.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite su grietinėle, pagardinkite druska bei pipirais.
Kiaušinių plakinį supilkite ant pyrago, apibarstykite susmulkintais laiškiniais česnakais.
Pyragą uždenkite folija ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-45 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Patiekite karštą ar šiek tiek pravėsusį.
Skanaus!