„KitchenJulie“ receptas: kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Dažnai manęs klausiate, kaip sumažinti suvartojamo cukraus kiekį. Vienas iš žingsnių – gamintis saldumynus patiems. Taip galėsite ne tik kontroliuoti saldumo lygį, bet ir būsite tikri, jog sudėtyje nėra nei vieno žalingo ingrediento, tokių, kaip konservantai, perdirbti cukraus sirupai ir t.t. Rinkitės natūralius saldiklius – klevų sirupą, kokosų cukrų, medų.
Julija Steponavičiūtė ir jos gaminti batonėliai
Julija Steponavičiūtė ir jos gaminti batonėliai / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.

Ingredientai (1 stiklinė – 250 ml):

kokosų sluoksniui:

  • 1 stiklinė kokoso drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.

riešutų sviesto sluoksniui:

  • 3 valg. šaukšt. žemės riešutų arba migdolų sviesto;
  • 3 arb.š. klevų sirupo;
  • dosnus žiupsnis jūros druskos.

glaistui:

  • juodojo 70% šokolado (rinkitės tokį, kurio sudėtyje nėra pieno miltelių, tokiu būdu turėsite visiškai veganinį skanumyną).
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Gaminimas:

1. Kokosų drožles sumalkite elektriniu blenderiu iki kreminės masės. Sumaišykite su klevų sirupu ir kokosų aliejumi. Masę paskirstykite nelabai storu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį penkiolikai minučių.

2. Riešutų sviestą sumaišykite su klevų sirupu ir druska. Tepkite ant kokosų sluoksnio ir dėkite į šaldiklį dar penkiolikai minučių.

3. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą, į jį įmerkite apatinę batonėlio dalį ir dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Viršų apliekite šokoladu. Kartokite su visais batonėliais ir palikite sustingti šaldytuve porai valandų.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų