Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: legendiniai kepti varškėtukai

Šie varškėtukai mane ir mano kiemo bei mokyklos draugus valgydino turbūt dar seniau, nei 2004 metai. Močiutės su meile kepti, į pamokas išlydėdavę ir kaskart vis skanesni. Dar ir dabar prieš lankydama močiutę dažnai paskambinu paprašyti šito gėrio ir neįsivaizduoju kaip įmanoma būtų suvalgyti tik vieną (močiutė kepa dvigubai didesnius).
Julija Steponavičiūtė ir jos kepti varškėtukai
Julija Steponavičiūtė ir jos kepti varškėtukai / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (tokiai lėkštei kaip nuotraukose):

  • 180 g 9 proc. riebumo varškės;
  • 1 kiaušinis (naudoju kaimiškus);
  • 20 g (1,5 valg. šaukšt.) rudojo nerafinuoto cukraus;
  • 40 g kvietinių miltų;
  • aliejaus kepimui (naudoju ekologišką nerafinuotą saulėgrąžų sėklų).

Gaminimas:

1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.

2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.

3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.

4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.

Julijos Steponavičiūtės nuotr./Kepti varškėtukai
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Kepti varškėtukai

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai