Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: maistingas sumuštinis su upėtakiu ir daržovėmis

Reikia gyvenime sumuštinių, nors tu ką. Ir jie tikrai neturėtų būti nuobodūs. Pamenu tuos liūdnus laikus, kai mano namuose duona nebuvo laukiama. Nuolat save grauždavau, kai „nukrypdavau nuo kelio“... Kokio kelio? Man atrodo, kad nukrypau tik sveikatos link. Ir duona yra be proto geras reikalas – kiek mūsų protėvių išmaitino sunkiais laikais. Bepigu mums dabar, kai kiekvienas galime rinktis pagal savo poreikius.
Julija Steponavičiūtė ir jos gamintas sumuštinis
Julija Steponavičiūtė ir jos gamintas sumuštinis / Julijos Steponavičiūtės nuotr.

Aš šįkart pasirinkau įvairiasėklę (gausu skaidulų) duoną su labai mažu cukraus kiekiu. Ant viršaus – kepta upėtakio filė, sumaišyta su šiek tiek majonezo (rinkitės tikrą, be keistų priedų arba gaminkitės namuose) ir šviesia miso pasta (sodriam skoniui). Taip pat yra ir daržovių bei marinuotų agurkėlių.

Puikus variantas pasiimti su savimi, ypač jei šalia dar kokių morkų ir saliero pasipjaustysit užkąsti.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 4 riekės skrudintos įvairiasėklės duonos;
  • 160 g keptos/virtos/garintos upėtakio filė;
  • 2 arbat. šaukšt. šviesios miso pastos (sweet white miso);
  • 1 arbat. šaukšt. majonezo;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • šviežio agurko;
  • keli marinuoti agurkėliai;
  • rukolos;
  • 1 vidutinis pomidoras;
  • poro arba šalotinio svogūno.

Gaminimas:

1. Upėtakį sumaišykite su miso pasta, smulkiai pjaustytais marinuotais agurkėliais bei majonezu ir pipirais.

2. Sluoksniuokite sumuštinį su upėtakio mase ir daržovėmis.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Sumuštinis su upėtakiu ir daržovėmis
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Sumuštinis su upėtakiu ir daržovėmis

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos