Ingredientai (2 asm.):
(1 puodelis = 250 ml)
- 1 vidutinio dydžio mangas, gerai prinokęs;
- 170 g natūralaus jogurto (naudokite skystesnį, o ne, pvz., graikišką) arba kefyro;
- 0,5 puodelio pieno (nesaldinto augalinio arba įprasto karvės);
- 1–2 kardamono ankštys (naudosime tik sėklas);
- palmių cukraus, klevų sirupo ar rudojo cukraus, pasaldinti;
- pistacijų, patiekti.
Gaminimas:
1. Nulupkite mangą ir nupjaustykite jo minkštimą nuo kaulo. Išimkite iš kardamono ankščių viduje esančias sėklas.
2. Sudėkite ir supilkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą, ir sutrinkite, kol gausite vientisą skystį. Paragaukite, ar netrūksta saldumo.
Pastaba: Siūlyčiau ruošti lassi be jokių saldiklių (nes mango gali būti itin saldus) ir tik išplakus paragauti, ar saldumo dar trūksta. Jei taip, tuomet ir pasaldinti.
Būkite atidūs: kardamonas pasižymi tikrai ryškiu skoniu, todėl jį naudokite, tik jei tikrai jį mėgstate.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.