Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: paruoštukas pusryčiams – daigintų grikių granola su abrikosais ir riešutais

Pastaraisiais metais ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje kilo tikras naminės granolos bumas. Tai nestebina – granolą paprasta paruošti, skonio variacijų (priklausomai nuo ingredientų) – daugybė ir, ką čia slėpti, sunku įsivaizduoti ką nors skanesnio. Pasiruoškite laukiančios darbo savaitės pusryčiams išsikepdami granolos, kurios receptą pateikia modelis, maisto tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė.
Julija Steoponavičiūtė ir jos ruošta granola
Julija Steoponavičiūtė ir jos ruošta granola / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (1-ai standartinei kepimo skardai):

  • 340 g neskaldytų viso grūdo avižinių drisbsbių;
  • 150 g džiovintų daigintų grikių;
  • 10 džiovintų abrikosų, susmulkintų;
  • 40 g migdolų plokštelių;
  • 70 g lazdynų riešutų;
  • 70 g migdolų;
  • 60 g kanapių sėklų;
  • 30 g linų sėmenų;
  • 50 g (4 valg. šaukšt.) tyro kokosų aliejaus;
  • 55 g (4 valg. šaukšt.) klevų sirupo;
  • 90 g (4 valg. šaukšt.) medaus;
  • pora žiupsnių druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Daigintų grikių granola su abrikosais ir riešutais
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Daigintų grikių granola su abrikosais ir riešutais

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, paskirstykite tolygiu sluoksniu.

3. Kepkite 30–35 min. kartais pamaišydami, kol granola bus auksiškai rusva. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Laikykite uždarame inde, vėsioje, sausoje vietoje.

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Daigintų grikių granola su abrikosais ir riešutais
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Daigintų grikių granola su abrikosais ir riešutais

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs