Ingredientai (1-ai standartinei kepimo skardai):
- 340 g neskaldytų viso grūdo avižinių drisbsbių;
- 150 g džiovintų daigintų grikių;
- 10 džiovintų abrikosų, susmulkintų;
- 40 g migdolų plokštelių;
- 70 g lazdynų riešutų;
- 70 g migdolų;
- 60 g kanapių sėklų;
- 30 g linų sėmenų;
- 50 g (4 valg. šaukšt.) tyro kokosų aliejaus;
- 55 g (4 valg. šaukšt.) klevų sirupo;
- 90 g (4 valg. šaukšt.) medaus;
- pora žiupsnių druskos;
- 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, paskirstykite tolygiu sluoksniu.
3. Kepkite 30–35 min. kartais pamaišydami, kol granola bus auksiškai rusva. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Laikykite uždarame inde, vėsioje, sausoje vietoje.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.