15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KitchenJulie“ receptas: puikioji baklažanų užtepėlė „babaganoush“

Šiandienos herojus – viena mėgstamiausių visų laikų užtepėlių „babaganoush“. Tobulai kreminė dėl orkaitėje kepto baklažano ir sezamų pastos tahini.
Julija Steponavičiūtė ir jos gaminta baklažanų užtepėlė
Julija Steponavičiūtė ir jos gaminta baklažanų užtepėlė / Julijos Steponavičiūtės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (1 nedideliam dubenėliui):

  • 1 vidutinis baklažanas;
  • 2 valg. šaukšt. šviesios sezamų pastos tahini;
  • 2 valg. šaukšt. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • dosnus žiupsnis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. graikiško jogurto (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių (su vėju) arba 220 laipsnių (be vėjo).

2. Baklažaną subadyti peiliu ir apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus. Įvyniojus į foliją kepti apie valandą arba kol baklažanas taps visiškai minkštas ir iškepęs.

3. Šaukštu išskobti baklažano vidų ir gautą masę sutrinti elektriniu trintuvu kartu su tahini, alyvuogių aliejumi ir druska. Galima šaukštu įmaišyti ir graikiško jogurto – tuomet gausite švelnesnio skonio „babaganoush“.

4. Patiekti apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis. Puikiai tinka šviežia kalendra.

Julijos Steponavičiūtės nuotr./Baklažanų užtepėlė „babaganoush“
Julijos Steponavičiūtės nuotr./Baklažanų užtepėlė „babaganoush“

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais