Ingredientai (4 mažiems indeliams):
- 400 ml (1 skardinė) riebaus kokosų pieno;
- 4,5 arbat. šaukšt. standiklio „agar agar“;
braškių sluoksniui:
- 120 g šviežių sutrintų braškių;
- 3 arbat. šaukšt. standiklio „agar agar“;
- 3 valg. šaukšt. nerafinuoto rudojo cukraus;
- 4 valg. šaukšt. vandens;
- citrinos žievelės ir uogų, patiekimui.
Pagaminkite kokosinį sluoksnį:
1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.
2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.
Pastabos:
- Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
- Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.
Pagaminkite braškių sluoksnį:
1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.
2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.
3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.
Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek iš dalies beprotiškame savo gyvenime. Julija kartkartėmis pasidalija savo receptais ir su 15min skaitytojais.