Tačiau net ir į šį, regis, tokį prozišką ir kasdienį patiekalą galima pažvelgti nauju žvilgsniu ir pagaminti jį kitaip nei įprastai. Taigi...
1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais.
2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite sausoje keptuvėje. Spirgučius sumaišykite su bulvių koše. Įmaišykite susmulkintus čiobrelius.
3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, įspauskite kiaušinių puseles, išdėliokite šoninės griežinėlius. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir 175 °C karštumo orkaitėje kepkite 10 min.
1. Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.
2. Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.
3. Suminkštėjusias daržoves nusunkite ir po truputį pildami grietinėlę sugrūskite košę. Jei per tiršta, galima dar įpilti skysčio, kuriame virė daržovės.
Ši košė labai tinka su jautienos kepsneliais.
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite.
2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min.
3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdėkite sviesto ir sutrinkite maišikliu ar grūstuvu. Pasūdykite, įberkite pipirų, pagardinkite citrinų sultimis.
- Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite.
- Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
- Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite.
- Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba virinto vandens.
- Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite.
- Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite.
- Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir vėl gerai išmaišykite košę.
- Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
- Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
- Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir gerai išmaišykite.
- Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
- Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
- Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite.
- Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
- Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.