Košės ir granola:
1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.
2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.
3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.
1. Puode užvirkite pusę vandens ir visus grikius. Nupilkite vandenį, grikius užpilkite nauju vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol grikiai išvirs, o puode beveik nebeliks vandens.
2. Neluptą obuolį supjaustykite mažais gabaliukais, sukapokite abrikosus ir riešutus.
3. Grikiams beveik išvirus į puodą sudėkite obuolį ir abrikosus. Košę sudėkite į dubenėlius, apipilkite pienu ir apibarstykite riešutais. Jei norite, košę galite apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti medumi.
Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais.
1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.
2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.
3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.
4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.
5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.
1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite.
2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas bolivines balandas ir viską pagardinkite adžika. Patiekite su šviežiais špinatų lapeliais.
1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.
2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.
3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.
Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos mišinį į skardą ir tolygiai paskirstykite.
3. Kartkartėmis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol apskrus. Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti.
1. Suberkite grikius į nedidelį dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti apie 30 min.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
3. Nusausinkite grikius (nupilkite nesusigėrusį vandenį), įmaišykite moliūgo sėklas, lazdyno riešutus, chia ir sezamų sėklas, vanilę, medų ir aliejų, ir viską gerai išmaišykite.
4. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Paskirstykite paruoštą granolą labai plonu sluoksniu abiejose skardose ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 minučių, kelis kartus pamaišydami, sukeisdami padėklus vietomis orkaitėje.
5. Suberkite kokosus ir spanguoles ir dar kepkite 20 minučių, arba kol viskas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
6. Patiekite su pienu arba jogurtu, su vaisiais ir uogomis bei medumi.
1. Visus ingredientus gerai sumaišykite dideliame dubelyje, o tada paskleikite kepimo skardoje.
2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mišinys parusvės ir taps traškus. Kepant kelis kartus permaišykite mediniu šaukštu, kad išvengtumėte pridegimo.
3. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite granolai visai atvėsti, laikykite ją uždarame inde.
Tirštieji kokteiliai:
1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.
2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“
Į elektrinę trintuvę sudėti smulkintus obuolius, bananus ir supilkite apelsinų sultis. Plakite iki kol kokteilis taps vientisa ir tiršta mase.
Visus ingredientus dėkite į smulkintuvą (geriau galingesnį, nes jis turės susmulkinti ir šaldytą bananą, ir riešutus) ir sutrinkite iki glotnios tirštos masės. Mėgaukitės iškart!
Kiti patiekalai:
- Bananus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, suberkite į ją visus išvardintus produktus ir išmaišykite tešlą. Ją ruošiant nebūtina tiksliai laikytis recepto. Galite improvizuoti, keisti produktus kitais ar įdėti papildomų. Puikiai tinka sėmenų, lukštentų kanapių sėklos, įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai, dribsniai.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu imkite tešlos ir formuokite norimo dydžio sausainius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių dydžio).
- Jei norite, galite šiuos sausainius pasiruošti ir žaliavalgiškai. Tereikia tešlą ne kepti, o džiovinti maisto džiovintuve ar kelias valandas pradarytoje nekaitrioje orkaitėje.
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
- Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.