„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kitokie pusryčiai: ką gaminti, jei viskas nusibodo? 15 receptų

Dėl to, kad nepusryčiauja ar ryte valgo ne tai, ką vertėtų, graužiasi nemažai žmonių. Jei startavus 2021-iesiems ryžotės ištrūkti iš nuobodžių pusryčių rutinos, jums pravers mūsų idėjos, nuo kokių patiekalų galima pradėti dieną!
Grikių ir pūstų ryžių granola
Grikių ir pūstų ryžių granola / FeedMySister nuotr.

Košės ir granola:

Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
Receptas: Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 100.00 ml
Pienas: 120.00 ml
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (nesaldintų; ir dar trupučio pabarstymui)
Persimonai: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Suskleisti
Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
Receptas: Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 800.00 ml
Grikiai: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pusę vandens ir visus grikius. Nupilkite vandenį, grikius užpilkite nauju vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol grikiai išvirs, o puode beveik nebeliks vandens.

2. Neluptą obuolį supjaustykite mažais gabaliukais, sukapokite abrikosus ir riešutus.

3. Grikiams beveik išvirus į puodą sudėkite obuolį ir abrikosus. Košę sudėkite į dubenėlius, apipilkite pienu ir apibarstykite riešutais. Jei norite, košę galite apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti medumi.

Suskleisti
Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
Receptas: Kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 250.00 ml (neskaldytų)
Vanduo: 0.25 puodelis
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (geriausiai tinka avižų)
Cinamonas: 0.75 arbat. š.
Linų sėmenys: 3.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mangas: 1.00 vnt. (supjaustyto kubeliais; patiekimui)
Migdolų sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Klevų sirupas: 2.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais. 

1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.

2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.

3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.

 

4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.

5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.

Suskleisti
Bolivinių balandų ir daržovių košė
Receptas: Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 43
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 60.00 g
Morkos: 50.00 g
Paprikos: 50.00 g
Baklažanai: 50.00 g
Cukinijos: 50.00 g
Špinatai: 1.00 sauja
Adžika: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite.

2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais.

3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas bolivines balandas ir viską pagardinkite adžika. Patiekite su šviežiais špinatų lapeliais.

Suskleisti
Tinklaraštininkė ir jos ruošta granola
Receptas: Apelsininė granola su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g (stambių)
Grikiai: 0.30 st. (neskrudintų)
Riešutai: 0.50 st. (įvairių)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.

2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.

3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.

Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!

Suskleisti
Granola
Receptas: Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 4.00 st. (nesmulkintų)
Riešutai: 1.00 st. (mišinio, galima - kartu su sėklomis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (arba alyvuogių)
Medus: 0.50 st.
Džiovinti vaisiai: 0.25 skiltelės
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos mišinį į skardą ir tolygiai paskirstykite.

3. Kartkartėmis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol apskrus. Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti.

Suskleisti
Grikių granola su spanguolėmis, lazdyno riešutais ir kokosais
Receptas: Grikių granola su spanguolėmis, lazdyno riešutais ir kokosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 200.00 g (neskrudintų)
Vanduo: 250.00 ml (verdančio)
Moliūgo sėklos: 100.00 g
Lazdynų riešutai: 70.00 g (pasmulkintų)
Chia sėklos: 50.00 g
Sezamo sėklos: 40.00 g
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Medus: 90.00 g
Kokosas: 60.00 g (džiovintų riekelių)
Džiovintos spanguolės: 0.50 st. (džiovintų)
Kaip gaminti

1. Suberkite grikius į nedidelį dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti apie 30 min.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.

3. Nusausinkite grikius (nupilkite nesusigėrusį vandenį), įmaišykite moliūgo sėklas, lazdyno riešutus, chia ir sezamų sėklas, vanilę, medų ir aliejų, ir viską gerai išmaišykite.

4. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Paskirstykite paruoštą granolą labai plonu sluoksniu abiejose skardose ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 minučių, kelis kartus pamaišydami, sukeisdami padėklus vietomis orkaitėje.

5. Suberkite kokosus ir spanguoles ir dar kepkite 20 minučių, arba kol viskas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

6. Patiekite su pienu arba jogurtu, su vaisiais ir uogomis bei medumi.

Suskleisti
Granola su riešutų sviestu
Receptas: Granola su riešutų sviestu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 250.00 g (neskaldytų)
Razinos: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (plokštelių)
Moliūgo sėklos: 60.00 g
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Riešutų sviestas: 90.00 g (arba rinkitės kitą mėgstamą)
Klevų sirupas: 80.00 g
Kokosų aliejus: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus gerai sumaišykite dideliame dubelyje, o tada paskleikite kepimo skardoje.

2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mišinys parusvės ir taps traškus. Kepant kelis kartus permaišykite mediniu šaukštu, kad išvengtumėte pridegimo.

3. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite granolai visai atvėsti, laikykite ją uždarame inde.

Suskleisti

Tirštieji kokteiliai:

Pusryčių kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 151
Receptas
Ingredientai
Sultys: 150.00 ml (ananasų)
Mangas: 100.00 g (minkštimas)
Varškė: 50.00 g (liesa)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.

2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

Suskleisti
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas kokteilis dubenėlyje
Receptas: Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtas)
Bananai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 0.50 vnt.
Vanduo: 0.30 puodelis (virinto, atvėsinti)
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

Viską suplakame kokteilinėje, papuošiame mėgstamais ingredientais ir skanaujam.

Jei norite labiau daržoviško varianto, vietoje obuolio dėkite cukiniją.

Suskleisti
Kokteilis su špinatais
Receptas: Kriaušių ir špinatų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja
Kaip gaminti

Kriaušes supjaustykite, pašalinkite šerdį ir suplakite su špinatais. Norėdami kitokio skonio, vietoje jų taip pat galite naudoti bananus arba žaliąsias vynuoges.

Suskleisti
Glotnutis
Receptas: Energijos suteikiantis obuolių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinų sultys: 0.50 st.
Kaip gaminti

Į elektrinę trintuvę sudėti smulkintus obuolius, bananus ir supilkite apelsinų sultis. Plakite iki kol kokteilis taps vientisa ir tiršta mase.

 

Suskleisti
Bananinis kokteilis su kava ir kakava
Receptas: Tirštasis bananinis kokteilis su kava
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs bananas, idealu, jei iš vakaro supjaustysite riekelėmis ir įdėsite į šaldymo kamerą)
Datulės: 2.00 vnt. (Medjool)
Kava: 0.50 puodelis (šalto virimo ar užplikytos iš vakaro)
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š. (neskaldytų, per naktį mirkytų šaltame vandenyje)
Anakardžių riešutai: 1.00 sauja (per naktį mirkytų šaltame vandenyje)
Kakava: 1.00 arbat. š. (nesaldintų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Visus ingredientus dėkite į smulkintuvą (geriau galingesnį, nes jis turės susmulkinti ir šaldytą bananą, ir riešutus) ir sutrinkite iki glotnios tirštos masės. Mėgaukitės iškart!

 

Suskleisti

Kiti patiekalai:

Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“
Receptas: Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 56
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja
Saulėgrąžos: 3.00 valg. š. (lukštentų)
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Bananus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, suberkite į ją visus išvardintus produktus ir išmaišykite tešlą. Ją ruošiant nebūtina tiksliai laikytis recepto. Galite improvizuoti, keisti produktus kitais ar įdėti papildomų. Puikiai tinka sėmenų, lukštentų kanapių sėklos, įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai, dribsniai.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu imkite tešlos ir formuokite norimo dydžio sausainius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių dydžio).
  3. Jei norite, galite šiuos sausainius pasiruošti ir žaliavalgiškai. Tereikia tešlą ne kepti, o džiovinti maisto džiovintuve ar kelias valandas pradarytoje nekaitrioje orkaitėje.
Suskleisti
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
Receptas: Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 g (graikiško)
Obuoliai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Sėlenos: 1.00 valg. š. (kviečių)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 1.00 sauja
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
  4. Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs