„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Klasikinis pyragas, kuriam tinka lietuviškos vyšnios: derinkite su ledais ir atsidursite rojuje!

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Nedidukės tamsios lietuviškos vyšnios jau sunoko, tad skubėkite kepti kepti nuostabų skanėstą. Beje, didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.
Vyšnių pyragas su ledais
Vyšnių pyragas su ledais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 miltų;
  • 150 maltų migdolų (migdolų miltų);
  • 200 g šalto sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. šalto vandens;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus (viršui pabarstyti).

įdarui:

  • 700 g vyšnių (be kauliukų);
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų miltų.

patiekimui:

  • vanilinių ledų.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, cukraus pudrą, druską ir gerai išmaišykite.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, berkite į miltų mišinį ir trindami sviestą su miltais pirštų galiukais, paverskite mišinį šlapią smėlį primenančiais trupiniais. Dirbkite sparčiai, kad sviestas neimtų tirpti.

3. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo (pastarąjį atidėkite), tuomet trynį išplakite su šaltu vandeniu, supilkite į gautus trupinius ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos 2 vienodus rutulius ir suvynioję juos į maistinę plėvelę, dėkite valandai į šaldytuvą.

4. Praėjus valandai, įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Neaukštą kepimo formą dantytais kraštais patepkite sviestu. Išimkite vieną rutulį iš šaldytuvo ir ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite skritulį, kuris būtų tokio skersmens, jog padengtų formos dugną ir kraštus. Labai atsargiai perkelkite jį į kepimo formą, paspaudydami išklokite ją, o dugną subadykite šakute. Dėkite kepti į orkaitę 15 min.

5. Kol dugnas kepa, pasiruoškite įdarą. Dubenyje vyšnias sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų miltais.

6. Iškočiokite likusį tešlos rutulį į tokio pat dydžio skritulį, kaip ir pirmasis.

7. Ant iškepusio pyrago pagrindo berkite vyšnių įdarą ir ant viršaus klokite antrąjį iškočiotą tešlos skritulį. Gerai apspaudykite kraštus, kad dugnas ir viršus šonuose susijungtų, jei lieka šioks toks tešlos perteklius, nupjaukite. Viršuje pyrago „dangtį“ keliose vietose įpjaukite, kad išeitų garai.

8. Aptepkite pyrago viršų kiek paplaktu atidėtuoju kiaušinio baltymu ir pabarstykite cukrumi. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25-30 min.

9. Traukite iš orkaitės, leiskite kelias mintes atvėsti, o tada pjaustykite porcijomis ir tiekite su ledais.

Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas
Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs